Kako je ovo regularno? Pobijedili svoju U21 momčad i plasirali se u finale kupa

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.05.18. | 20:11

U istom natjecanju igraju isti klubovi.

Danas je u polufinalu kupa Estonije odigrana jedna nesvakidašnja utakmica. FC Flora igrala je protiv FC Flore U21 i pobjedom od 9:3 plasirala se u finale u kojem će igrati protiv Levadije.

Estonci imaju prilično čudan sustav natjecanja u nacionalnom kupu. Iako se U21 momčadi natječu u istom ligaškom sustavu kao i njihove prve momčadi, kao što je recimo situacija u mnogim ligama, pa tako i u Hrvatskoj, iste ne mogu nastupati u istom prvenstvenom rangu.

No zato se zajedno natječu u nacionalnom kupu.

Drugoligaš Flora U21 je tako pobjeđivala Rumori Calcio II s 10:0, četvrtoligaša Kohtla-Jarve II s 6:0, zatim trećeligaša Viimsi s 2:0, pa petoligaša Pohju Volta s 3:0, a prvi gol su primili tek u četvrtfinalu, kada su iznenađujuće izbacili prvoligaša Viljandi Tulevik s čak 7:3.

I tako su se u polufinalu našli sa svojim seniorskim klubom, aktualnim prvakom Estonije i trenutno trećom momčadi ovogodišnjeg prvenstva. Dakako, prva momčad nije imala problema s rezervama i slavila je 9:3, ali, tko zna, da nije bilo Erika Sorge, koji je zabio sedam pogodaka…

Prva momčad Flore će tako u finalu kupa igrati protiv najvećeg rivala, Levadije koja ima osam nacionalnih kupova, a Flora sedam. Doduše, Levadija, ima devet kupova, ako joj pribrojimo kup kojeg je 2002. osvojila njena druga momčad, Levadia II

Pomalo bizarno, ako ne i neregularno natjecanje…

(Foto: Flora Tallinn)

 


Ostale Vijesti