Snimio čitatelj
Snimio čitatelj

Kako je hrvatski nogometaš završio na 'tribini' omraženog kluba u najvećem derbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 11:25

Rapidovi navijači na derbiju s Austrijom napravili su dosad neviđenu i brutalnu koreografiju. Podsjetili su na jedan krvavi start njihova igrača na glavu Marina Leovca prije devet godina

Nemamo običaj previše isticati navijačke koreografije, skandiranja i poruke koje dolaze s tribina širom svijeta. međutim, nedjeljni bečki derbi donio je jednu neobičnu sliku. Naime, poznato je koliko se ne vole, da ne kažemo, mrze, navijači Rapida i Austrije, najveći je to austrijski derbi, a Beč je na dan utakmice često u opsadnom stanju. Stadioni su, pak, puni, bez obzira tko bio domaćin.

Sad je domaćin bio Rapid, njegovi navijači otišli su sa stadiona tužni, jer Austria je slavila 2:1, međutim, utakmicu su obilježlili baš Rapidovi navijači nevjerojatnom i brutalnom koreografijom. Vrhunac je bila 'slika' duela, u kojemu igrač Rapida nogom u glavu udara igrača Austrije. A radi se o detalju iz derbija 2013., kad je Rapidov igrač Branko Bošković u glavu pogodio Austrijina igača - Marina Leovca. Tada je zgražanje navijača Ljubičastih izazvala činjenica da je Bošković dobio samo žuti karton, a pitanje bi li ga i dobio da nije posvuda bilo krvi. No, Bošković je ipak 12 minuta kasnije dobio drugi žuti karton i ostavio je Rapid s igračem manje. Leovac je nastavio utakmicu s povezanom glavom, još pola sata, postao time junak svojih navijača, ali je ipak na poluvremenu morao napustiti igralište. No, za utjehu, tada je kao i u nedjelju Austria slavila kao gost kod Rapida, istim rezultatom (2:1).

No, Rapidovim navijačima, očito, taj je brutalni start Boškovića na Leovcu postao nekakav simbol borbe protiv omraženog suparnika pa je tako, ni kriv ni dužan, Marin Leovac, danas igrač Osijeka, gotovo 10 godina kasnije završio na tribini najvećeg rivala svog bivšeg kluba. Jasno, u dijelu austrijskih medija ova je koreografija, koliko god bila posebna, izazvala osudu, poziv na nasilje malotko će odobriti. (T.N.)



Tagovi

Marin LeovacRapid BečAustria BečAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti