Screenshot
Screenshot

Kako je Dinamu propao još jedan transfer: "Strašna nepravda, razlozi su izvansportski!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.08.23. | 14:30

Kao što smo i najavili, od dolaska Alžirca Yacinea Titraouija neće biti ništa

Najavljivali su ga kao veliko pojačanje u Maksimiru, kao igrača, koji će biti budućnost Dinama. Iz skautskih smo izvora čuli da se doista radi o zanimljivom veznjaku, koji je zapeo za oko i nekim klubovima u ligama Petice, a i Dario Šimić i Igor Bišćan čekali su igrača, koji bi vrlo skoro trebao konkurirati za mjesto u prvih 11. Sve je dogovoreno prije mjesec dana, čekalo se ishođenje vize, kad je to napokon riješeno, Alžirac Yacine Titraoui (20) došao je u Zagreb i čekao liječnički pregled. I potpis ugovora, čak se kalkuliralo da bi se mogao naći na popisu igrača za utakmicu s AEK-om, ovu zagrebačku, koja je trebala biti uzvratna.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A onda je sve zamrlo, Alžirac nikako da potpiše, tada se proširila informacija da nije prošao liječnički pregled i da su u Maksimiru od njega odustali. Alžirski mediji, točnije fennecfootball.com izvijestili su da je transfer Titraouija u Dinamo propao, te da se radi 'o velikoj nepravdi, a razlozi su izvansportski.'

"Transfer je propao iz izvansportskog razloga. Prema nekim izvorima bliskim upravi Paradoua (Titraouijev klub u Alžiru, nap.a.), veznjak Yacine Titraoui bio je žrtva prave nepravde u zagrebačkom Dinamu. Uistinu, igrač je prije potpisa prošao liječnički pregled i dobro bi ga prošao, suprotno svemu što se može pročitati u pojedinim medijima. Transfer 20-godišnjeg igrača Paradoua ipak je blokiran zbog pojedinih čelnika hrvatskog kluba, koji se protive njegovom dolasku. Isti ti dužnosnici, vjeruje se, stoje iza propalog transfera Monsefa Bakrara u zagrebački Dinamo ranije ovog ljeta", piše spomenuti portal.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

A što se, zapravo, dogodilo? Ovaj (propali) transfer najbolje oslikava kakvi su odnosi u Dinamu. Naime, Titraoui je doista imao problema na liječničkom pregledu, Dinamova medicinska služba je temeljita i profesionalna, pazi na svaki detalj. Tako su Dinamovi doktori Alžircu pronašli neka 'odskakanja' od normalnog i to zabilježili. Naravno, nisu liječnici ti koji donose odluku o transferu, no, iako nije riječ o problemu, koji bi nužno i odmah trebao dovesti do ozljede, predsjednica Vlatka Peras prelomila je i odlučila da Dinamo neće dovesti Alžirca, da ne treba trošiti novac na nepotpuno zdrave igrače, vez obzira što bi Titraouijeva odšteta bila svega 500 tisuća eura.

Kako doznajemo, Dario Šimić i Marko Marić jako su 'gurali' taj transfer, oni su razmišljali da, ako ikakav rizik od ozbiljnije ozljede i postoji, on nije velik, a nije ni skup. Međutim, ostalo je na onome što je rekla Peras i Titraoui je, nakon što se mjesec dana sve činilo riješenim, na kraju napustio Zagreb.

A oni, koji nisu shvatili što je pričao Igor Bišćan nakon poraza od AEK-a (1-2), dobili su plastičan primjer zašto Dinamo nije doveo još igrača ovog ljeta. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoYacine TitraouiDario ŠimićVlatka Peras

Ostale Vijesti