Screenshot
Screenshot

Kako isključiti Darwina Nuneza: Isplivala je kompilacija Andersenovog provociranja prije nego je dobio udarac u glavu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 16:13

Danac je odradio 'prljavi' posao i zaustavio napadača vrijednog 75 milijuna eura.

Dva kola, dva boda. Prilično sumorno izgleda Liverpoolova situacija na otvaranju nove sezone Premier lige, pogotovo jer je glavni konkurent za titulu Manchester City prvenstvo otvorio s dvije uvjerljive pobjede. Srećom po Redse, u idućem kolu idu na noge fenjerašu Manchester Unitedu....

Šalu na stranu, iako je Manchester United još kriminalnije ušao u prvenstvo i drži samo dno ljestvice, riječ je o najvećem engleskom derbiju. Utakmica se igra na Old Traffordu, a United je u nedavnoj međusobnoj prijateljskoj utakmici slavio s 4:0. Iako je Liverpool favorit, Kloppovim izabranicima neće biti lagano doći do pobjede u utakmici protiv najvećeg rivala koji se također mora 'vaditi'. Klopp u tom dvoboju, osim toga, neće moći računati na svoju skupocjenu ljetnu akviziciju, 75-milijuna eura vrijednog Darwina Nuneza koji je pri rezultatu 1:0 za Crystal Palace u 57. minuti glavom udario Joachima Andersena i zaradio direktni crveni karton. Iako je Liverpool četiri minute kasnije izjednačio (Luis Diaz na asistenciju Jamesa Milnera) Urugvajac je svojevrsni krivac za gubitak dva vrijedna boda.

Danski stoper (26) dobio je zadatak čuvanja Nuneza kroz cijelu utakmicu. Andersen je Urugvajca gurao, štipao, provocirao, a onda se, u toj spornoj 57. minuti, Nunez okrenuo i udario suparničkog stopera glavom o glavu, a Andersen je pao kao nokautiran čime je uspio do kraja isprovocirati isključenje skupog Liverpoolovog napadača koji će osim gostujućeg dvoboja protiv Uniteda morati propustiti utakmice protiv Bournemoutha i Newcastlea na Anfieldu.

Sam Andersen je nakon utakmice bio žrtva cyber-bullinga, rekao je britanskim medijima. "Dobio sam 300 do 400 prijetećih poruka na Instagramu. Razumijem podršku svojoj momčadi, ali mora postojati neka granica. Nadam se da će Instagram i Premier liga učiniti nešto po tom pitanju", rekao je dan nakon utakmice.

Iako Danski stoper sigurno neće zaraditi nagradu za fair-play i mnogi misle kako je zaslužio dobiti po 'lampi' takve 'provokacije' učestale su u svijetu surovog modernog nogometa, a na Kloppu i Liverpoolovoj psihološkoj službi je sada da nauče Nuneza kontrolirati svoje emocije. Jer, sličnih provokacija će sigurno biti i u narednim utakmicama, pogotovo nakon što je cijeli svijet vidio da Urugvajac ima prilično tanke živce... (nr)



Tagovi

LiverpoolDarwin NunezCrystal PalacePremier ligaJoachim Andersen

Ostale Vijesti