Kako će Arsenal izgledati bez Aube i društva, ne uspije li se plasirati u Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.03.20. | 09:10

Glavne zvijezde prijete odlaskom pa se Arteta mora okrenuti recesijskoj varijanti, jedno od željenih pojačanja je veznjak Rome, a drugo čovjek zbog kojeg se Franko Andrijašević vratio u Rijeku.

No ovih dana došao je do zaključka kako bi na tom započetom putu mogao naići na znatne poteškoće. Naime, ne uspije li se Arsenal plasirati u Ligu prvaka, što mu nije pošlo za nogom od 2017., kako bi nadomjestio izostanak financijske injekcije koju donosi sudjelovanje u njoj, klub će biti primoran prodati nezanemariv broj svojih udarnih zvijezda.

Uprava Topnika je u velikim problemima u pregovorima oko novog ugovora s Pierre-Emerickom Aubameyangom, Alexandreom Lacazetteom, Bukayom Sakom i Mesutom Özilom, s obzirom da navedeni majstori slute kakvo vrijeme predstoji za klub sa sjevera Londona.

Granit Xhaka i Shkodran Mustafi su također u izlogu, bez obzira što su u zadnje vrijeme digli razinu igre. Navedena situacija u najavi mogla bi utjecati i na manjak potencijala kluba i u šopingu. Artetini izgledi da potpiše stopera Dayota Upamecana iz Leipziga za kojim je poludjelo ''pola Europe'' na kojeg je bacio oko – sve su manje. Najviše radi činjenice da će im listu konkurenata sačinjavaju redom financijski moćniji klubovi u ovom trenutku.

Jedna od meta je i Thomas Partey iz Atletico Madrida, no defenzivni vezni ima službenu cijenu od 50 milijuna eura i ugovor do 2023., pa prepuštamo našim čitateljima da procijene koliko će njegovo angažiranje biti izazovan zadatak za Arsenal.

Kieran Tierney i Hector Bellerin vjerojatno ostaju čelna rješenja na bekovima, a Bernd Leno na vratima. William Saliba se vraća s posudbe iz St. Etiennea na ljeto, te bi trebao zauzeti mjesto u sredini obrane. Partner u liniji bi mu trebao biti Pablo Mari, koji bi trebao i mogao biti otkupljen od Flamenga, nakon što mu istekne posudba, jer je vrlo povoljan. Topnicima će trebati do 10.000.000 eura za otkup.

Napusti li Xhaka Emirates stadion, na njegovo mjesto bi mogao doći Bryan Cristante, 24-godišnjak iz Rome na kojeg je Arteta ''bacio pik''. On neće biti jeftin, ali će biti povoljan, procjenjuje se odšteta između 23.000.000 i 28.000.000 eura, ali problem je što je i United zainteresiran i vidi ga kao mogućeg novog Marouanea Fellainija. 

Neumorni Lucas Torreira bi mu trebao praviti društvo u veznom redu, a Matteo Guendozi će se boriti za poziciju s Papeom Gueyom, 21-godišnjim veznjakom iz Le Havrea koji ne bi trebao duboko isprazniti ionako tanašan novčanik Topnika. Samo oko 5.000.000 eura na ime odštete i još pokoji miljunčić za godišnju plaću, što je u današnje doba vrlo povoljno.

Još jedna želja londonskog kluba je zadržavanje jednog od najimpresivnijih predstavnika mlade plejade španjolskih igrača, Danija Ceballosa. Prošlogodišnji najbolji igrač Eura U-21 je na posudbi a, iako Arsenal nema na nj pravo prvokupa, Arteti bi on došao ''kao kec na desetku''. Zidane, ili tko već bude Realov šef na ljeto, neće se vjerojatno buniti na njegov odlazak. Nije isključeno da ga posude na još godinu dana, ne uspiju li skupiti dovoljno za trajan otkup ugovora, a navodno će ovaj put ugraditi otkupnu klauzulu na isteku posudbe...

Rekordno klupsko pojačanje Nicolas Pepe, koji je plaćen okruglih 80.000.000 eura, sudeći po onom što je ostalo, trebao bi biti jedan od glavnih nositelja Arsenala, a partneri u napadu bit će mu tinejdžerska senzacija Gabriel Martinelli, kojemu stručnjaci predviđaju lijepe stvari u budućnosti te još jedno ime koje bi u godinama koje slijede trebalo postati puno poznatije nego što jest.

Trenutačne napadačke zvijezde Aubameyang i Lacazette bi prema tvrdnjama The Suna trebali inzistirati na odlasku, ne uspije li Arsenal dograbiti Ligu prvaka, a odu li, Arteta planira ugrabiti zvijezdu belgijskog Genta Jonathana Davida. Kanađanin trenutačno vrijedi 20.000.000 eura, a u Gentu je od 2018. godine.

Mladi napadač može igrati i polušpicu, odnosno klasičnog veznog, a upravo je on bio razlog zbog kojeg Franko Andrijašević nije mogao dobiti priliku u Belgiji.

Dakle, sve ovisi o plasmanu na koncu sezone, ali ostanu li i ove godine bez Lige prvaka, Topnici će dogodine još teže izboriti plasman među europsku elitu jer će to morati pokušati u sastavu Leno - Bellerin, Mari, Saliba, Tierney - Torreira, CRISTANTE, Ceballos - Pepe, DAVID, Martinelli.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

NogometAlexandre LacazettePierre-Emerick AubameyangLiga prvakaArsenal

Ostale Vijesti