Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Kakav preokret u statistici i dojmu: Dinamo je u Jakirovićevoj eri vodeća momčad HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 13:30

Sve se okrenulo i donedavno najneuspješniji Dinamov trener odjednom je najuspješniji u ligi otkad je sjeo na klupu Modrih

"Ni sam ne mogu objasniti neke stvari. Znam da nikad nisam imao toliko poraza, koliko sam ih sad skupio u Dinamu", rekao je više puta Sergej Jakirović tijekom prošle polusezone, koji se uistinu 'krvavo' borio sa statistikom i povijesnim knjigama. Tako je nakon poraza od Lokomotive (0-3) na startu proljeća, kad mu se opasno tresla kluba i možda bi i bio bivši da su u Maksimiru imali nasljednika, već dobio epitet najneuspješnijeg Dinamova trenera u bližoj povijesti. Jer, osim što je 'klipsao' kroz HNL, nije ni ta europska priča bila bajna; ispadanje u Pragu od Sparte u Konferencijsku ligu, u kojoj je Dinamo jedva prezimio u Europi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, u zadnjih mjesec dana, koliko je prošlo od tog šoka protiv 'lokosa', sve se promijenilo i okrenulo. Kakav preokret u statistici i dojmu! U redu, može se pričati da Dinamo još uvijek na igra na svojoj najboljoj razini, da teško pobjeđuju, činjenica jest da su u osam utakmica ove polusezone u njih čak pet zabili samo jedan gol. I četiri puta pobijedili 1-0. Protiv Rijeke u 95.minuti s bijele točke, protiv Varaždina ih je spašavao Nevistić dvaput, imala je i Istra zicer u nadoknadi...Također, tri od zadnja četiri gola Dinamo je zabio iz jedanaesteraca (Betis, Varaždin, Rijeka). te su brojke dokazi teške Dinamove sezone, u kojoj, definitivno, nije sve idealno i ne treba nakon pobjede nad Rijekom gledati sve ružičastim naočalama. Sigurni smo da bi u Maksimiru odmah potpisali da sve utakmice do kraja prvenstva riješe 1-0, makar u nadoknadi, makar s bijele točke, ali to je teško izvedivo. Da bi došli do naslova ne mogu se nadati da će u svakoj utakmici izbjeći neku kaznu i da će se 'kocka' uvijek okrenuti njima. Dinamo mora još dodati gas.

Ali, ono što je, svakako, zanimljiv podatak, koji daje dodatno za pravo Sergeju Jakiroviću, taj preokret koji smo spomenuli, jest da je Dinamo od Jakirovićeva dolaska na klupu Modrih vodeća momčad HNL-a! Jakirović je na klupi sjedio 20 prvenstvenih utakmica, upisao 13 pobjeda, četiri remija i tri poraza i u tom razdoblju Dinamo je skupio 43 boda, dva više od Rijeke i čak šest više od Hajduka. Lokomotiva, koja je Jakirovićevom Dinamu uzela čak pet bodova ima u tom razdoblju čak 15 bodova manje, njih 28, a Osijek je na toj ljestvici peti s 25 bodova. Ima i tah 'neefiikasni' Dinamo čak i najbolju gol-razliku, +17, kao i Rijeka, dok je Hajduk na +13. Na onoj 'pravoj', punoj ljestvici, Dinamo ima dva boda manje od Hajduka, tri od Rijeke, uz utakmicu manje od oba rivala. Drugim riječima, ovisi opet sam o sebi.

Spomenimo i još jedan niz Sergeja Jakirovića. U zadnjih 14 utakmica, Dinamo ima 10 pobjeda, tri remija (Lokomotiva, Hajduk, Betis) i jedan poraz (Lokomotiva). Dinamo je pritom u osmini finala Konferencijske lige, u srijedu će protiv Gorice igrati četvrtfinale Kupa, a u HNL-u je sve bliže vrhu. Kako su brojke dosad bile Jakirovićev neprijatelj, sad mu postaju saveznik, premda se, naravno, u jednoj ili dvije utakmice opet sve može promijeniti. Zato, nema euforije, nema opuštanja, s pobjedama treba nastaviti!



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHNK RijekaHajdukOsijekHNL

Ostale Vijesti