REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Kakav posao: Prodali ga za 53 milijuna eura, a sada ga vraćaju besplatno

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 09:21

Francuski klub napustio je prije pet godina.

Kada je Alexandre Lacazette na ljeto 2017. dres Lyona zamijenio onim Arsenalovim, u transferu teškom 53 milijuna eura, Topnici su se nadali da su u 26-godišnjem francuskom napadaču dobili novog Thierryja Henryja ili barem napadača koji će djelomično podsjećati na legendarnog centarfora.

Pet godina kasnije Lacazette napušta Arsenal kao slobodni igrač, a nova-stara destinacija trebao bi mu biti upravo Lyon, javlja francuski L'Equipe. Više manje su sve prepreke oko Lacazettovog povratka u lijepi francuski grad riješene, potrebno je još samo da se Lacazette i Lyon dogovore oko plaće.

Lacazette je izdanak Lyonove škole nogometa za čiju je prvu momčad debitirao 2010. kao 18-godišnjak. Nakon 275 utakmica i 129 golova u dresu Lavova, prešao je u Arsenal za basnoslovni iznos. U Londonu je krenuo jako dobro, zabio je osam pogodaka u prvih 15 utakmica Premier lige, da bi upao u pucačku krizu. No, posljednju sezonu, petu u dresu Arsenala, zaključio je kao kapetan kluba zabivši ukupno 71 pogodak i upisavši 36 asistencija u 206 utakmica u crveno-bijelom Arsenalovom dresu.

Nije kao Henry, ali nije ni loše. A još bolje zvuči transfer-posao Lyona koji je istog igrača prodao za 53 milijuna eura, a sada ga, dok je još uvijek u 'primeu' (31 godina), vraća besplatno.



Tagovi

Alexandre Lacazette

Ostale Vijesti