Kakav majstor: Karić zabio slobodnjak i postao prvi strijelac lige (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.10.18. | 10:03

Legendarni napadač i u petom desetljeću života lakoćom zabija golove.

U 10. kolu MŽNL Čakovec-Varaždin ove su subote na terenu u Sračincu snage odmjerili domaćin Varteks i gosti iz Pušćina, a bolji je u tom susretu bio Varteks, koji je s 2:0 svladao goste iz Međimurja i tako upisao nova tri boda.

Iako su mreže mirovale u prvom poluvremenu, ne znači da nije bilo zanimljivosti na terenu. Gosti su bolje otvorili utakmicu i promašili nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu te samo zahvaljujući vlastitoj nepreciznosti otišli na predah bez prednosti na semaforu. Najbolji u prvom dijelu susreta među gostima bio je danas Jaša Kocijan, koji je stvarao prave probleme obrani Varteksa.

U nedostatku napadača Šoštarića, ulogu izvođača slobodnih udaraca na sebe je preuzeo Veldin Karić, a to se pokazalo punim pogotkom. Nakon dosuđenog slobodnog udarca za Bumbare u blizini kaznenog prostora, Karić izvrsnim udarcem šalje loptu preko igrača u slobodnom zidu i posprema ju Banfiću iza leđa za 1:0 i eksploziju veselja na tribini. Karić se tako po broju pogodaka izjednačio s danas odsutnim suigračem Šoštarićem. Zajedno su protivnicima zabili ove sezone ukupno 18 pogodaka te drže vrh ljestvice strijelaca prvenstva.

 

 

Ako su gosti mislili da će možda uspjeti barem izjednačiti do kraja susreta, sve nade im je uništio crveni karton Kosa, kojemu ga je danas inače neuvjerljiv sudac dodijelio potpuno opravdano, ali i pogodak za konačnih 2:0 Matije Kuhara u posljednjoj, 90. minuti regularnog dijela utakmice.

Varteks je ovom pobjedom ostao vodeća momčad prvenstva s 26 bodova, tri više ispred Bednje, dok je Mladost Komet na trećem mjestu sa čak 8 bodova manje.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Screenshot)


Tagovi

Veldin Karićniže hnl ligeVarteksWhite Stones

Ostale Vijesti