Sam Navarro-USA TODAY Sports
Sam Navarro-USA TODAY Sports

Kada se spoje Amerikanci i Kinezi: Inter Miami odredio destinaciju za povijesnu nogometnu turneju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 16:20

Pred najvjerojatnijim osvajačem Zlatne lopte još je sedam utakmica u 2023. od čega će dvije odigrati u dalekoj Kini...

Nakon euforije i serije od dugog niza pobjeda po dolasku Lionela Messija u Inter Miami, momčad čiji je vlasnik David Beckham ostala je bez šanse za doigravanjem jer im se ozlijedio skupocijeni Argentinac te je Inter u posljednja četiri MLS kola osvojio tek dva boda, a u međuvremenu su, također bez Messija, upisali poraz u finalu Kupa SAD-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pred Inter Miamijem su još dvije utakmice, obje protiv Charlottea za kojeg brani Kristijan Kahlina, no čak i da Roze Čaplje slave u obje, neće dohvatiti mjesto koje vodi u doigravanje. Tako da će utakmice koje će Inter odigrati protiv Charlotte u ranim jutarnjim satima 19. i 22. listopada biti posljednje natjecateljske za Inter i Messija u MLS-u u ovoj godini i sezoni. No, to ne znači da će izazovi za Messija i Inter završiti.

Klub iz Miamija danas je na svojoj web stranici objavio kako će prvi put u svojoj povijesti (što nije neki velebni uspjeh jer je klub snovan 2018.) klub otputovati na međunarodnu turneju kako bi se što bolje pripremili za početak sezone 2024. koja počinje krajem veljače iduće godine.

Dva tjedna nakon završetka prvenstva Inter Miami otputovat će u Kinu u kojoj će odigrati prijateljske utakmice protiv članova kineske Super lige, Wuingdao Hainue, Chengdu Roncgchenga.

"Drago nam je što ćemo nastaviti širiti naš globalni brend, povezati se s našim navijačima iz cijelog svijeta", rekao je direktor kluba Xavier Asensi, a sportski direktor Chris Hendeson se nadovezao:

"To će biti velika prilika da na dostojan način zaključimo 2023. godinu u kojoj smo osvojili svoj prvi trofej u povijesti (Leagues Cup, između najboljih momčadi MLS-a i meksičkog MX-a, op.p.) i započnemo s pripremama za 2024. godinu u kojoj želimo napraviti dodatni iskorak".

No, niti te dvije utakmice neće značiti kraj sezone za Messija kojeg nakon kineske turneje očekuju dvije iznimno bitne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. i to protiv dva najaveća rivala - Urugvaja u Buenos Airesu i Brazila u Rio de Janeiru.

Prije toga, Argentina će se u noći sa srijede na četvrtak sučeliti s Peruom u Limi u četvrtom kolu kvalifikacija za Mundijal.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lionel MessiInter MiamiArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti