STEFANO RELLANDINI/Action Images
STEFANO RELLANDINI/Action Images

Juventusu prijeti izbacivanje iz Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 15:52

Povijest se ponavlja?

Engleski mediji govore da je riječ o prijelomnoj vijesti, ali ipak ne treba ići toliko daleko. Naime, Football Daily je u svojoj dnevnoj emisiji istaknuo kako postoji mogućnost da talijanski nogometni savez izbaci Juventus iz Serie A sljedeće sezone.

Nije riječ o namještanju utakmica kao u aferi Calciopoli 2006. godine, nije riječ o kršenju financijskog Fair-playa, već o činjenici da Juventus još uvijek nije odbio mogućnost sudjelovanja u Superligi.

Prema informacijama engleskih medija, Juventus će biti izbačen iz Serie A ako se ne povuku iz Superlige. Talijanski velikan jedan je od tri kluba koji još uvijek nisu odbacili mogućnost da se pokrene natjecanje koje je podiglo sportsku javnost na noge, a osim Stare dame to su još Real Madrid i Barcelona.

Predsjednik talijanskog nogometnog saveza (FIGC), Gabriele Gravina, je u razgovoru za talijanske medije, točnije Radio Napoli, istaknuo kako su pravila jasna i kako ona vrijede za sve.

„Ako je Juventus i dalje član Superlige kad počne sljedeća sezona, onda neće moći sudjelovati u Serie A. Bilo bi mi žao navijača, ali pravila su jasna. Nadam se da će se sve brzo okončati“, riječi su Gravine.

Iako se devet klubova povuklo iz Superlige, Juventus to još nije napravio. Ukoliko i dogodine misle igrati Serie A, morat će brzo reagirati, a ako ne – onda će Inter imati nešto lakši zadatak u obrani naslova prvaka kojeg su ove sezone osvojili nakon 10 godina posta.



Tagovi

JuventusEuropska SuperligaSerie A

Ostale Vijesti