Juve uz pomoć Clattenburga do pobjede u Sevilli, Leicester osigurao prolaz

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.11.16. | 22:50

Uz kontroverzne odluke engleskog suca, Juventus je upisao vrijedna tri boda pobjedom 1-3 protiv Seville. Aktualni engleski prvak je kod kuće pobijedio Club Brugge, dok je Porto remizirao u Kopenhagenu.

Sevilla je odlično otvorila utakmicu na svom Sanchez Pizjuanu. Nakon devet minuta igre, domaći su imali vodstvo. Nakon dva ubačaja u šesnaesterac Juventusa, jedna 'svijeća' je došla do Nicolasa Pareje koji prvim dodirom iz voleja sjajno šalje loptu u Buffonovu mrežu.

Iako pogođeni ozljedama, obje ekipe su nam pružile zanimljivu utakmicu. Sevilla je bila bez svog ponajboljeg igrača ove sezone, Samira Nasrija, dok su Juventusu falili Dybala, Higuain, Barzagli i Benatia. U prvih dvadeset minuta, Andalužani su definitivno izgledali konkretnije i kompaktnije, a dobru priliku u tom periodu propustio je Escudero kada je šutem sa dvadeset metara gađao iznad grede.

'Stara dama' se probudila nakon prvih pola sata, a odlične prilike su propustili Mandžukić i Khedira koji su pucali sa slične udaljenosti, ali centimetri su ih dijelili od pogotka.

U 36. minuti na scenu stupa Mark Clattenburg. Sudac koji je sudio lanjsko finale Lige prvaka i Europskog prvenstva, neće po dobrom pamtiti ovaj susret. Devet minuta prije kraja poluvremena prestrogo je kaznio igrača Seville, Franca Vasqueza, zbog više-manje uobičajenog starta na sredini terena. Engleski sudac mu je dao drugi žuti karton, čime je ovaj postao prvi talijanski igrač u ovom natjecanju koji je dobio crveni karton protiv talijanskog kluba.

Torinska momčad je preuzela kontrolu na terenu, a kulminacija je stigla u nadoknadi prvog poluvremena kada nakon jednog povlačenja na Bonuccijem u šesnaestercu domaćih, Clattenburg dosuđuje penal. Marchisio je uspio zabiti, iako je vratar Sergio Rico bio na lopti. Statistike radi, Juventus je postao talijanski klub sa najviše realiziranih jedanaesteraca u Ligi prvaka  - zabili su ih 17, jedan više od Milana.

U drugom dijelu nastavila se terenska dominacija Juventusa, a Clattenburg se pobrinuo da postane jedan od najomraženijih ljudi u Sevilli. Nakon petnaestak minuta, Englez je dao crveni karton temperamentnom strategu domaćih Jorgeu Sampaoliju zbog učestalih prigovora.

Sevilla se povukla i potpuno prepustila posjed Juventusu koji je sve više pokušavao dalekometnim udarcima, a najznačajniji je Pjanićev u 61. minuti, ali Sergio Rico odlično brani.

Ipak, 'Stara dama' je bila i ostala oličenje talijanskog nogometa, sa obranom kao najjačom karikom – i pobjedničkim golovima pred kraj susreta. Nakon ubacivanja sa desne strane, na odbijanac je naletio Leonardo Bonucci i sa 25 metara snažnim, prizemnim udarcem zabija u mrežu Rica koji nije mogao obraniti ovaj udarac.

'Točku na i' stavio je hrvatski reprezentativac u sudačkoj nadoknadi. Sjajno se izborio za poziciju i udarcem iskosa s vrha šesnaesterca zabija za 1-3.

Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu za 'Torineze', a Marko Pjaca nije bio u kadru zbog ozljede.

U skupini G, Leicester je na svom terenu slavio protiv Club Bruggea rezultatom 2-1 i time osigurao prolaz u knock-out fazu. Prvi gol bio je tipičan 'leicesterovski' iz prošle sezone – nakon brze kontre Fuchs je s lijeve strane ubacio za natrčalog Okazakija koji hladnokrvno zabija za vodstvo. Drugi gol zabio je Ryad Mahrez iz jedanaesterca, dok je prvi gol u Leicesterovu mrežu ove sezone u Ligi prvaka zabio igrač gostiju Jose Izqueredo.

U istoj skupini, remizirali Porto i Copenhagen su odigrali bez golova, čime je portugalski klub ostao u puno boljoj poziciji za nastavak natjecanja. Leicester je siguran na prvom mjestu sa 13 bodova, Porto ima 8 na drugom, a Copenhagen zaostaje za njima dva boda. Danci su barem osigurali 'proljeće u Europi', s obzirom da se na zadnjem mjestu skupine nalazi Club Brugge bez ijednog boda.

Liga prvaka 5. kolo, rezultati:

Sevilla – Juventus 1:3 (Pareja 9'/Marchisio 45'+ - 11m, Bonucci 83', Mandžukić 90+4')
Leicester – Club Brugge 2:1 (Okazaki 5', Mahrez 30' – 11m/Izqueredo 52')
FC Kopenhagen – Porto 0:0

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

SevillaJuventusMark ClattenburgLeicesterPorto

Ostale Vijesti