ALESSANDRO GAROFALO/Action images
ALESSANDRO GAROFALO/Action images

Juve pao u Bergamu prvi put nakon 20 godina, mreže u Rimu i Bologni tresle se čak 13 puta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 17:14

Bergamezi su preskočili Torineze na ljestvici i sada su treći, sa samo dva boda manje od Milana. Juventus je četvrti i morat će se dobro oznojiti do kraja prvenstva kako bi sačuvao poziciju koja vodi u Ligu prvaka

Nogometaši Atalante došli su do važna tri boda u jednom od dva derbija 31. kola talijanske Serie A. Na domaćem travnjaku s minimalnih 1:0 svladali su aktualne prvake iz Torina, a pogodak odluke zabio je Ukrajinac Malinovsky u 87. minuti.

S obzirom na važnost utakmice, ali i način nogometa koji prezentiraju, očekivala se utakmica bogatija pogocima, no i Gasperini i Pirlo ušli su nešto opreznije u ovu utakmicu. U prvih 45 minuta nismo vidjeli pogotke, a sve do 60. minute gledali smo ravnopravnu utakmicu. Tada je Juventus, koji je igrao bez Cristiana Ronalda, ostao bez Chiese i Dybale, koje je Pirlo povukao iz igre, a domaćini su preuzeli inicijativu.

To im se isplatilo tri minute prije kraja regularnog vremena, kada je Malinovsky udarcem s 18 metara pogodio mrežu gostiju. Pritom je imao sreće, jer je lopta promijenila smjer nakon što je na putu prema golu udarila u Alex Sandra.

Pobjednički pogodak Ukrajinca pogledajte OVDJE.

Do kraja je Atalanta bez većih problema održala to vodstvo i tako slavila protiv Juventusa u Bergamu prvi put nakon 20 godina. Osim toga, Bergamezi su preskočili Torineze na ljestvici i sada su treći, sa samo dva boda manje od Milana. Juventus je četvrti i morat će se dobro oznojiti do kraja prvenstva kako bi sačuvao poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Istovremeno su igrane još dvije utakmice, u kojima smo vidjeli čak 13 golova. Posebno su raspucani bili u Rimu, gdje je Lazio slavio 5:3 protiv Beneventa. Zanimljivo, domaćini su zakuhali već dobivenu utakmicu i strahovali sve do 96. minute, kada je Immobile postavio konačan rezultat.

Poveli su autogolom Depaolija u u 10. minuti, no najveće zasluge za gol idu Immobileu. Pogodak možete vidjeti OVDJE. Točno deset minuta kasnije Immobile je povisio vodstvo Lazija na 2:0 (pogodak OVDJE), a Correa je u 36. minuti iz penala zabio za 3:0 (pogodak OVDJE).

Međutim, gosti s juga Italije nisu se predavali i u posljednjoj minuti prvog dijela utakmice smanjili su na 3:1 lijepim pogotkom Saua, koji možete vidjeti OVDJE.

Tek što se krenulo u nastavak Lazio je imao 4:1, nakon što su si gosti zabili novi autogol. Svi su mislili da je tim činom riješeno pitanje pobjednika, ali ne i gosti, koji su tada ubacili u višu brzinu. Poticaj im je dao i promašeni penal Immobilea u 55. minuti, a to je Benevento kaznio osam minute kasnije, kada je Viola pokazao kako se izvode kazneni udarci. Pogodak pogledajte OVDJE.

Međutim, ni tu nije bio kraj, jer su gosti u 85. minuti zabili još jednom i zakuhali utakmicu. Ovaj put precizan je bio Glik, koji je bio najviši u skoku nakon kornera. Nakon toga Benevento je svim silama krenuo po senzaciju, no pritom je ostavio previše praznog prostora u obrani, što je iskoristio Immobile u šestoj minuti nadoknade i postavio konačnih 5:3. Pogodak pogledajte OVDJE.

S ova tri boda Lazio je ostao šesti, ima bod manje od Napolija i četiri više od gradskog rivala Rome. Benevento je 16. i nalazi se pet bodova od opasne zone.

U trećoj utakmici Bologna se raspucala protiv Spezije i slavila 4:1. Zabili su Orsolini (12'), Barrow (18') i dvaput Svanberg (54' i 60'), dok je za goste počasni gol zabio Ismajli, bivši stoper Hajduka. Obrambeni par s njim je činio Erlić, koji je iz igre izašao u 74. minuti.


 


Tagovi

Serie AAtalantaJuventusRuslan MalinovskyiLazioBeneventoCiro ImmobileBolognaSpeziaArdian Ismajli

Ostale Vijesti