Juričić: Imamo momčad koja će se boriti za vrh

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 06.09.19. | 10:19

Sportski direktor Rijeke optimističan je uoči nastavka sezone.

Rijeka je tiho, mimo svih očekivanja, dogovorila jednogodišnju suradnju sa Frankom Andrijaševićem, izvrsnim veznjakom koji je bio član one famozne „Šampionske Rijeke“, a upravo je on bio jedan od glavnih igrača te momčadi.

Od te, za Riječane povijesne 2016./2017. sezone, puno se toga promijenilo. Rijeka više nije toliko dominantna u svim segmentima igre, ali je i dalje u samom vrhu hrvatskog nogometa.

Ipak, treba reći još jednu stvar, a ona je da je ljude lako naviknut na dobro. Prije točno 10 godina Rijeka je sezonu završila kao deveta od 16 momčadi koliko ih se tada natjecalo u 1.HNL. Imali su svega po 10, pobjeda, poraza i remija, a recimo kako su tada za momčad s Kvarnera igrali igrači kao Johann Smith, Kenan Čejvanović, Matija Matko, Denis Ljubović, Vlade Lazarevski i mnogi drugi. Dakako, bilo je tu i dobrih imena kao što su Radomir Đalović, Hrvoje Štrok, Davor Landeka, Damir Kreilach i prerano preminuli Alen Pamić, ali momčad je to kojoj je ipak sredina tablice bila realnost. Tako su nekada podno stijena Kantride desnom stranom terena trčali Yourassowsky i Smith, da bi nakon njih na tim pozicijama posljednjih godina gledali Vešovića, Ristovskog, Kvržića, Tomečaka… Za sve one koji simpatiziraju plavo-bijeli klub ovo bi trebalo biti i više nego zadovoljavajuće.

Rijeka od kako je Mišković stigao na čelo kluba niže uspjeh za uspjehom, kolikogod to bilo teško nekome za čut. U posljednjih šest godina ostvarilo se sljedeće: Rijeka je dva puta bila sudionik grupne faze Europske lige, osvojeno je prvo prvenstvo u povijesti kluba, nekoliko puta podizao se pehar Superkupa i Kupa, izgradio se novi trening kamp te novi stadion, ostvareni su najveći ulazni, kao i izlazni transferi u povijesti kluba… I neki će opet reći kako nije dobro.

Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na nekoliko tema, a svakako je sve najviše zanimalo kako su u konačnici uspjeli isposlovati povratak Andrijaševića na Rujevicu:

„Mi smo ga željeli vratiti od onda kada kad smo vidjeli da u Gentu nije standardan, ali nismo bili u stanju ispuniti uvjete koje je postavio njegov klub. Prilikom ove dvije utakmice playoffa za ulazak u EL obnovili smo kontakte i aktualizirala se mogućnost povratka Franka u Rijeku“, rekao je direktor Rijeke i nastavio:

„Uvjeren sam da Franko može unaprijediti našu igru, njegov optimizam i želja svakako će donijeti novu energiju u momčadi, a sama činjenica da je on odličan igrač i izvrstan strijelac sigurno će nam biti od velike koristi u borbi za vrh“, rekao je 64-godišnjak, a nakon toga se osvrnuo i na prijelazni rok:

„Igrači koji su nam se priključili nisu prošli pripreme pa zato tek sada polako ulaze u konkurenciju za prvi sastav. Trebalo im je neko vrijeme da malo podignu svoju formu i njihov puni doprinos očekujemo tek u periodu koji je pred nama. Vjerujem da imamo momčad koja će se boriti za sam vrh hrvatskog nogometa.“, sigurno govori direktor Rijeke.

Kada se pogleda momčad Rijeke jedna pozicija ipak nešto više upada u oči od drugih, a to je ona lijevog braniča. Petar Mamić je veći dio ljeta bio ozlijeđen, Ivan Tomečak „krpa“ tu poziciju jednostavno jer je dovoljno dobar da to može napraviti na način da se taj dio momčadi ne gleda kao onaj koji nudi šansu protivniku, a Hrvoje Smolčić je ipak premlad i možda u ovom trenutku nedovoljno dorastao zadatku koji se pred njega stavlja.

„Nisam dobio dojam da Bišćan preko medija traži lijevog beka. Istina je da nam je jedan od glavnih meta ovog ljeta bio lijevi bek; pratili smo mnoge igrače na toj poziciji i one koje smo željeli nismo uspjeli dovesti iz jednostavnog razloga što previše koštaju ili pak oni nisu htjeli doći u HNL. Istovremeno, Kvržić se pokazao kao jedan od najboljih desnih bekova u ligi, pa i šire, i logična je odluka da jedan polivalentan igrač kao Tomečak igra na lijevom boku. Osim toga tu je i Petar Mamić koji je nažalost bio dugo van pogona radi ozljede, a tu je i izdanak naše škole nogometa Hrvoje Smolčić. A uz njih tu je i Danijel Štefulj, ne zaboravite na njega, on je naš mladić na posudbi u Varaždinu.“, rekao je Juričić nakon čega se pričalo o činjenici da neki igrači poput Župarića, Puljića i Acostyja nisu uspjeli realizirati transfere iako su u klubu već neko vrijeme:

„Želja i plan je da ostvarimo oboje, i ulazne i izlazne transfere, a to se, osim u slučaju Simona Sluge, nije ostvarilo. Ipak, mi smo ozbiljan klub i jedan ili dva prijelazna roka sa smanjenim brojem dolazaka i odlazaka neće nas ugroziti“

„Bilo je dosta interesa za Čolaka, a on je osim Francuske dolazio još iz portugalske i škotske lige. I za ostale igrače stizali su upiti, ali ovaj prijelazni rok je bio takav da je bilo malo izlaznih transfera iz HNL-a pa smo se i mi u to nekako uklopili“, te nadodaje:

„Prijelazni rok otvoren je u još pet-šest zemalja i ukoliko dođe ponuda koja zadovoljava klub i igrača, sve je moguće“, rekao je Juričić prije nego li se za kraj osvrnuo na ciljeve kluba:

„Ciljevi su uvijek isti, doći do mjesta koje vodi u Europu, a ako se pruži prilika napast i neki trofej. Vjerujemo kako imamo trenera i momčad koji su za to sposobni.“, zaključio je bivši kapetan i igrač sa najviše nastupa u dresu Rijeke, Srećko Juričić.

(foto:pixsell)

 


Tagovi

Srećko JuričićDamir MiškovićRijekaRujevicaFranko AndrijaševićtransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti