Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Jurčiću palac dolje s najdugovječnije klupe u jednom mandatu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.02.21. | 16:24

Najviše uspjeha ostvario je sa zagrebačkim Dinamom na čijoj je klupi sjedio u tri mandata i pritom osvojio isto toliko prvenstava i jednom kup

Kruno Jurčić smijenjen je s najdugovječnije klupe na kojoj je sjedio u jednom mandatu, one Al-Nasra iz Dubaija. Presudio mu je prvenstveni poraz od Al Jazire tako da će popularni hrvatski trener nakon 476 dana sigurnog posla morati potražiti novo radno mjesto.

U nešto manje od godinu i pol Jurčić je s klubom iz Dubaija odigrao 26 utakmica upisavši 12 pobjeda, osam poraza i šest remija. Osim korona krize, zbog koje je i vodio ovako malo utakmica, vjerojatno će najviše pamtiti osvajanje Lige kupa, čije je polufinale izborio i ove godine, no to očito nije bilo dovoljno klupskim čelnicima, kojima je prvenstvo u prvome planu. A tu Jurčić nije stajao baš najbolje, jer je Al Nasr tek četvri, s 11 bodova zaostatka za vodećim Sharjahom.

Gdje će Jurčić nastaviti karijeru i hoće li se odmah primiti novog angažmana još nije poznato, no s obzirom na bogato trenersko iskustvo, ponuda mu vjerojatno neće manjkati.

Podsjetimo, najviše uspjeha ostvario je sa zagrebačkim Dinamom na čijoj je klupi sjedio u tri mandata i pritom osvojio isto toliko prvenstava i jednom kup.

U trenersku avanturu krenuo je 2007. godine na klupi koprivničkog Slavena Belupa, a od hrvatskih klubova vodio je još i Lokomotivu. Od 2015. konstantno je izvan granica Lijepe naše, a seljakao se od Maribora, Adanaspora, Al-Nassra (Saudijska Arabija), Baniyansa pa sve do Al-Nasra (UAE).


Tagovi

Kruno Jurčić

Ostale Vijesti