Jurčević pred derbi bez deset igrača: Mogao bi startati netko iz druge momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.04.18. | 15:36

Strateg Plavih ima velikih problema s izostancima.

Nikola Jurčević održao je konferenciju za medije pred sutrašnji derbi koji se na Maksimiru, s početkom u 17 sati, igra između prvoplasiranog Dinama i treće Rijeke, još uvijek aktualnog prvaka države.

Dinamo pet kola prije kraja ima osam bodova prednosti ispred Hajduka i devet ispred Rijeke, a u posljednja četiri kola igra protiv Slaven Belupa i Rudeša u gostima te Lokomotive i Intera na Maksimiru. Dakle, možemo slobodno reći kako će Modri, ako sutra pobijede Rijeku, doći na milimetar od naslova prvaka države.

No, Jurčević ima velikih problema s izostancima, djelomično zbog ozljeda, a djelomično zbog suspenzija neće moći računati na devet do 10 igrača.

„Nakon velike utakmice u Splitu imali smo dan-dva za slavlje, nakon kojih smo se okrenuli pripremi utakmice protiv Rijeke protiv koje smo nedavno odigrali u Kupu. Ne trebam naglašavati koliko je ova utakmica bitna jer pobjedom se možemo maksimalno približiti naslovu prvaka“, otvorio je pressicu Jurčević.

„Na izostanke ne želim trošiti previše riječi jer koga nema, bez njega se mora. Vjerujem u igrače koji će sutra istrčati na Maksimiru i idemo po pobjedu. U momčadi imamo igrače koji se mogu transformirati i prilagoditi se igri na novoj poziciji“.

Hoće li netko od sedmorice mladih mladih igrača iz Dinama II debitirati?

„Moguće, ali vidjet ćemo više nakon današnjeg trenera. Svi ti igrači su prošli nogometnu školu i bitno je da se drže svojih pozicija i daju sve od sebe. Ako svi budu pravi, vjerujem u njihov uspjeh“.

Kolika je uopće odgovornost trenera za ovako veliki broj ozlijede, pogotovo mladih igrača?

„To je teško pitanje, ako provjerite ozlijede koje su se dogodile, većina su bile mehaničke ozlijede od udarca, poput onih od Mora i Olma“.

No, i Rijeka ne može računati na svojeg najboljeg strijelca Hebera.

„Rijeka je odlična momčad, što se vidjelo u svim dosadašnjim utakmicama ove sezone protiv Dinama, ali i općenito u posljednjih nekoliko sezona. Imaju dovoljnu kvalitetu na svakoj poziciji i veliku širinu“.

Biste li bili zadovoljni bodom, s obzirom da je prednost pred Rijekom prilično velika

„Ne želim tako razmišljati. Hoćemo prikazati strast, žar i odlučnost u ovoj utakmici i da igrači daju sve od sebe“, rekao je Jurčević na kratkoj pressici.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nikola Jurčević

Ostale Vijesti