EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Juranović sve bliže Celticu: Prva ponuda je odbijena, ali klubovi su na dobrom putu do konačnog dogovora

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 12:54

Škoti bi sutra trebali poslati novu ponudu.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović uskoro bi mogao napraviti transfer karijere. Iako su neki hrvatski mediji isticali kako je cijeli posao blizu potpunog kolapsa, najnovije vijesti govore kako je stvarno stanje ipak nešto drugačije.

Nekadašnji kapetan Hajduka prešao je u Legiju prošlog ljeta za svega 400 tisuća eura. Već sad je svima jasno kako će se to pokazati jako dobrim poslom od strane poljskog velikana budući da Juranovića prati niz europskih klubova, ali interes Celtica djeluje najozbiljnije.

Pričalo se o Fiorentini, ali prelaza na Otok je puno realniji. Osim toga, škotskom velikanu je potrebno pojačanje na poziciji desnog beka budući da na tom mjestu imaju tek Anthonyja Ralstona te mladog Leeja O'Connora koji još uvijek nije spreman postati prvotimac.

Juranović je njihov prvi izbor već neko vrijeme, ali je cijeli posao nakratko stopiran jer se u igru upleo i Manchester City. Naime, Građani su bili spremni poslati 19-godišnjeg Brazilca Yana Couta na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora u Celtic, ali su u konačnici i ti pregovori negdje zapeli.

Couto je čak viđen na Celtic Parku, mnogi su vjerovali da je samim time posao dovršen, ali ispostavit će se da nije. Celtic naime nije odustao od Juranovića i sad su u fazi gdje pokušavaju dogovoriti što bolje uvjete s Legijom koja svojeg ponajboljeg igrača sigurno ne misli pustiti za 'sitniš'.

Poljski mediji javljaju kako je prva ponuda Celtica, teška dva milijuna eura, glatko odbijena. No, to nije pokolebalo čelnike škotske momčadi, a prema našim saznanjima druga službena ponuda trebala bi osvanuti već sutra u klupskim prostorijama Legije.

Legija je 'na prvu' tražila pet milijuna eura, Celtic Juranovića vrednuje na tri milijuna eura, a za očekivati je da bi se dva kluba mogla naći negdje na sredini. Jednako tako, valja istaknuti kako je Juranović zainteresiran za prelaskom u Celtic te je njegova žela da na sebe već ovog ljeta navuče zeleno – bijeli dres.

U svakom slučaju, pregovori i dalje traju te sve zasad govori kako bi se transfer u konačnici mogao i ostvariti. Ispočetka se očekivalo kako će se transfer realizirati puno mirnije i bezbolnije, ali i jedni i drugi su se pokazali kao zahtjevni pregovarači.


Tagovi

CelticLegiaJosip JuranovićGermanijakGermanijak transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti