Juniori Chelseaja osvojili Ligu prvaka mladih: Ovih šest klinaca zaslužuje priliku kod Mourinha (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.04.15. | 18:44

Mladi nogometaši Chelseaja novi su osvajači juniorske Lige prvaka!

Juniori Chelseaja u finalu drugog izdanja UEFA-ine Lige prvaka za mlade pobijedili su Šahtar s 3:2, te tako na europskom tronu naslijedili Barcelonu.

U finalu igranom u švicarskom Nyonu, Chelsea je poveo u 7. minuti pogotkom Browna na asistenciju Solankea. Ipak, u završnici prvog poluvremena Šahtara izjednačuje na 1:1, nakon autogola Christensena.

Mladi Plavci furiozno su otvorili nastavak. Novu prednost već u 47. minuti im donosi Solanke, a u 55. Brown pogađa za 3:1. Kod oba gola asistent je bio Boga. U sudačkoj nadoknadi utakmice Šahtar je samo uspio ublažiti poraz golom Kovalenka.

Titula Chelseaja apsolutno je zaslužena, ako se zna da su ukupno 10 utakmica ostvarili devet pobjeda, te upisali tek jedan poraz. U skupini sa Schalkeom, Sportingom i Mariborom imali su učinak 5-0-1 uz gol razliku 24:3, a jedini poraz nanio im je Schalke (0:2).

U nokaut fazi redom su eliminirali Zenit (3:1), Atletico Madrid (2:0), a potom na završnom turniru u Nyonu i Romu sa 4:0, te konačno Šahtar s 3:2.

Chelsea ima i najboljeg strijelca Lige prvaka za mlade. Dominic Solanke, 17-godišnji engleski napadač, zabio je 12 golova. Pet ih je dodao Charlie Colkett, a po četiri Isaiah Brown i Jeremie Boga. To su uz Andreasa Christensena i Rubena Loftus-Cheeka, koje je Mourinho već koristio u prvoj momčadi, glavne zvijezde juniorskog sastava sa Stamford Bridgea.

Inače, svakako treba i pohvaliti Šahtar čiji je plasman u finale senzacija, tim više što je bio jedina momčad na završnom turniru u Nyonu te općenito jedna od rijetkih u cijelom natjecanju, s isključivo domaćim nogometašima.

(Foto: chelseafc.com)


Tagovi

Isaiah BrownJeremie BogaDominic SolankeŠahtar U21ŠahtarChelsea U21ChelseaJuniorska Liga prvaka

Ostale Vijesti