Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Jug, jugoistok: Pomorac 1921 dobio dvojicu talentiranih Indonežana s marketinškim potencijalom

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 16:04

Tepaju im da su najveći talenti mnogoljudnog otoka koji broji čak 270 milijuna stanovnika

Premda je nogomet iz Indonezije za europljane uglavnom velika nepoznanica, u Hrvatasku su stigla dva vrlo zanimljiva igrača s ovog prenapučenog otoka. Zemlja koja broji čak 270 milijuna stanovnika rapidno razvija svoj nogometni program, a Hrvatska odnedavno ima prilike gledati dvojicu talentiranih mladića iz te zemlje.

Brylian Aldama i David Maulana bili su najavljeni još u studenom prošle godine kao možebitno novi stanovnici Rujevice, no prema najnovijim saznanjima s portala sportcom.hr, dečki će vjerojatno sezonu odraditi u dresu obližnjeg Pomorca 1921.

Tepaju im da su najveći talenti mnogoljudnog otoka. Dolaze iz nogometne škole Garuda Select, a da nije riječ samo o momcima koji su se zaputili u Europu “trbuhom za kruhom” najbolje se vidi iz njihove snažne internetske prisutnosti.

Primjerice, Aldamu na Instagramu prati 430 tisuća ljudi, a njegov Youtube račun ima 55 tisuća pretplatnika. S obzirom da se radi o nogometnom anonimcu, te brojke mogu samo rasti.

Pitanje je što to znači za Pomorac 1921, koji će ove godine, po svemu sudeći, dobiti dinamični duo veznjaka na jednogodišnju posudbu. Znači vjerojatno veću vidljivost i popularnost na jednom novom tržištu. Isto tako, dečkima je ovo prilika za dokazivanje. Rijeka igra europska natjecanja, a i HNL je ove godine prilično konkurentan. Iduće sezone će možda biti još i bolji.

No, kako to obično bude, a i treba biti, Indonežani će svoju karijeru graditi korak po korak. U Rijeci su od početka godine članovi U-19 ekipe, dok će u Pomorcu 1921 gotovo sigurno biti seniori. Čekamo premijeru u natjecateljskoj utakmici i pratimo otkuda dolaze klikovi.

Indonezija bi za nogomet mogla biti ono što je Amerika bila za Kolumba..


Tagovi

David MaulanaBrylian Aldama

Ostale Vijesti