REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Jovićevićev Šahtar se obranio u Varšavi i upisao remi protiv Celtica (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.09.22. | 20:50

Celtic je bio ukupno bolja momčad, ali su nogometaši škotskog sastava bili neprecizni pred vratima

Uz veliku borbu i muku na kraju, Šahtar Igora Jovićevića se uspio obraniti protiv Celtica i upisati remi 1:1 u susretu odigranom u Varšavi.

Na startu utakmice Celtic je bio bolja momčad. Škotski sastav je neumorno pritiskao Ukrajince i zbog toga su se dovodili u sjajne situacije iz kojih su imali prilike raniti Šahtar.

No, Škoti su također prikazali i dva oprečna lica u prvih 45 minuta. Briljantan start koji se, kako su minute odmicale, pretvarao u tešku patnju. Pri kraju poluvremena je izgledalo kao da nogometaši Celtica jedva čekaju sučev zvižduk kako bi malo odahnuli.

Što se Šahtara tiče, sastav Igora Jovićevića nije najbolje ušao u susret. Bili su u grču na startu kada ih je Celtic pritisnuo na njihovu polovicu. No onda kako su se oslobađali pritiska tako su i bolje izgledali na terenu.

Škoti su svoju bolju igru naplatili već u desetoj minuti kada je duga lopta Juranovića presjekla igrače Šahtara, a onda je Hatate uz pomoć Šahtarovog igrača Bondarenka pospremio loptu u gol za vodstvo.

Pogodak pogledajte OVDJE

Imali su nakon toga Škoti još nekoliko prilika, ali nisu ih uspjeli pretočiti u pogotke.

A onda se Šahtar tamo nakon 25 minuta igre počeo dizati. i u 29. minuti stigao do izjednačenja.

Sudakov je majstorski prepoznao pravovremeno utrčavanje Mudrika po lijevoj strani, Juranović ga nije uspio stići, da bi u zatim utrčao u kazneni prostor i ljevicom zavukao loptu „između ušiju“ vratara Harta.

Mudrikov trk i gol pogledajte OVDJE

U nastavku je pak Celtic bio osjetno bolja momčad, imao je veći posjed, inicijativu, bolje prilike, ali i veliku nepreciznost.

Celtic je uputio 17 udaraca prema vratima Šahtara, od čega je sedam udaraca bilo u okvir, dok je Celtic tek dva puta prijetio u okvir vrata škotskog sastava.

Međutim, sastav Igora Jovićevića se obranio od svih napada i na kraju izborio veliki bod. (pz)

Liga prvaka

Srijeda, 14. rujna

Skupina F

Šahtar – Celtic 11:1

Real Madrid – RB Leipzig 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Liga prvakaCelticŠahtarIgor Jovićević

Ostale Vijesti