Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Jovićević zna gdje tražiti pojačanja: Šahtar želi dovesti ponajboljeg mladog stopera HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.12.22. | 08:39

U Pulu se vraća Mauretanac koji je ove sezone skupio svega tri nastupa u La Ligi 2.

Kad je Igor Jovićević doveden na poziciju glavnog trenera Šahtara, nije bilo puno onih koji su uvjeravali da su Darijo Srna i ostatak društva napravili sjajan posao. Naravno, mnogima je bilo drago da jedan mladi hrvatski stručnjak postane trener jednog tako velikog kluba, ali isto tako nismo sigurni koliko su ti isti vjerovali da Jovićević može napraviti velike stvari na klupi Rudara. Korak po korak, pod vodstvom nekadašnjeg trenera Dinama, Šahtar je bivao sve bolji i bolji. U prvenstvu su trenutno drugi, imaju pet bodova, ali i utakmicu manje od Jovićevićevog bivšeg kluba Dnipra -1, dok će u nokaut fazi snage odmjeriti s Majerovim Rennesom.

Ovaj Šahtar se uvelike razlikuje od 'onog starog' Šahtara na kojeg smo navikli i u kojem je portugalski bio prvi jezik. Jovićević su svojoj svlačionici ima tek četiri stranca, a njegova prva zvijezda Mihajlo Mudrik navodno bi već zimus mogla napraviti veliki transfer. Priča se o premijerligaškim klubovima, navodno su Rudari već odbili 50 milijuna eura za njega, a dok se čeka neka kapitalna prodaja, u redovima ukrajinskog velikana rade na jednom ulaznom transferu. Naime, već danima po Puli ide priča kako je Šahtar zainteresiran za ponajboljeg mladog stopera HNL-a Maura Perkovića, a transfer je svakim danom sve izgledniji budući da je Šahtarov stoper Mikola Matvijenko veoma blizu transfera u Brighton gdje ga želi dovesti Talijan De Zerbi koji je vodio Rudare prije Jovićevića.

Mauro Perković je navodno još ljetos bio nadomak odlaska iz kluba. Navodno su ga pratili klubovi iz Serie A, ali dogovor ipak nije postignut. Pričalo se potom i o Dinamu, ali to nije ništa novo budući da skoro pa nema talentiranog igrača iz HNL-a kojeg se u jednom trenutku ne krene povezivati s Plavima. Perković bi, definitivno, bio jedan od većih izlaznih transfera u povijesti kluba, naročito nakon sjajnog prvog dijela sezone u kojem je Istra 1961 dogurala do 6. mjesta.

Gonzalo Garcia je nedavno ostao bez Ivana Lučića koji je otišao put Hajduka, prekinute su posudbe s Laušem i Petkovićem, na izlaznim vratima je i Mauro Perković, ali bi se zato urugvajskom Španjolcu na raspolaganje za drugi dio sezone trebali staviti oporavljeni Blagojević, Lisica, Knezović, a priča se i o vjerojatnom povratku Abdallahija Mahmouda koji je u prvom dijelu sezone skupio tek tri nastupa za Alaves u La Ligi 2. Iako se u 'materinjem' klubu nije naigrao ni Taichi Hara, stasiti japanski napadač koji je sjajno igrao u Puli, njegov dolazak ipak nije toliko realan (a ni potreban) budući da Garcija ima sjajne opcije u napadu te je Bjelanovićev fokus u ovom trenutku kako pojačati neke druge pozicije.

Najveći izlazni transfer u povijesti Istre 1961 bio je onaj talentiranog stopera Rocca Žikovića koji je prije dvije godine preselio u Red Bull Salzburg za oko dva milijuna eura. Perković, ako Šahtar i Jovićević ozbiljno zagrizu, bi mogao, ili bolje rečeno trebao, platiti više od toga, ali u ovom trenutku je puno važnije da Rudari 'riješe' neke izlazne transfere, nakon čega će se krenuti baviti ulaznima. Iako, transfer Perkovića u Šahtar djeluje kao veoma ozbiljna priča. Ne kaže se bez razloga da 'gdje ima dima, ima i vatre'… (I.A.S.)



Tagovi

Igor JovićevićMauro PerkovićIstra 1961nogometni transferiZimski prijelazni rokŠahtar

Ostale Vijesti