Reuters
Reuters

Jovićević: "Teško je razmišljati o igri i taktici dok padaju bombe, igrači su ovo zaslužili"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 08:20

Hrvatski strateg na klupi Šahtara kreator je jedne od najljepših nogometnih priča ove sezone.

Možda i najzanimljivija uzvratna utakmica šesnaestine finala Europske lige odigrala se u Rennesu između istoimenog domaćina za kojeg nastupa Lovro Majer te Šahtara kojeg vodi hrvatski trener Igor Jovićević, a u redovima 'izbjegligh' Ukrajinaca igra i Neven Đurasek. Prva utakmica završila je s rezultatom 1:0 za Šahtar, a u uzvratu Rennes je nadoknadio zaostatak golom Karla Toka Ekambija u 51. minuti, u akciji u kojoj je sudjelovao i naš Majer koji je igru napustio u 71. minuti, osam minuta prije nego što je ušao Neven Đurasek na suprotnoj strani.

Utakmica je otišla u produžetke, a u prvoj minuti drugog dijela istih Ibrahim Salah zabio je za 2:0. Činilo se da će Rennes proći dalje, no Šahtar je u 119. uspio zabiti autogolom Jeanuela Belociana i izboriti jedanaesterce u kojima su Ukrajinci bili precizniji.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Dvoboj je odigran u sjajnoj atmosferi. Iznimno sam ponosan jer smo prošli dalje, i jer se u niti jednom trenutku nismo predali. Uživam gledajući svoje igrače kako se bore, za sebe i Ukrajinu. To nije demagogija. Iznimno je teško živjeti pod konstantnim sirenama, bombama i u takvoj se situaciji fokusirati na treninge, taktiku, kada ti je glavni cilj probuditi se živ idućeg jutra. Ovim prolazom ostat ćemo u doticaju sa svojim obiteljima koje se nalaze u Varšavi, one nam daju energiju, ljubav i motivaciju", rekao je Jovićević nakon utakmice, a onda se osvrnuo i na potencijalnog protivnika u osmini finala, kojeg će Šahtar saznati danas:

"Nemam neke posebne želje, neka Bog odluči kako ćemo dalje. Koga god dobijemo, to će biti velika nagrada za ovu momčad i ovu generaciju. Zaslužili su još najmanje dvije utakmice u Europi zbog svojeg ponašanja, karaktera, stila igre i strpljenja". (nr)



Tagovi

Europska ligaŠahtarRennesIgor JovićevićNeven ĐurasekLovro Majer

Ostale Vijesti