REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Joško Gvardiol je najveća želja engleskog velikana ovog ljeta!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 10:12

Hrvatski branič je broj jedan, a tek iza njega su Pau Torres i Sven Botman.

Kad Španjolci pišu o interesu engleskog Tottenhama za hrvatskog braniča s privremenom adresom u Leipzigu, Joška Gvardiola, to može značiti dvije stvari – ili imaju neku jako dobru informaciju koju čak ni engleski mediji nisu uspjeli 'iskopati' ili pak 'pecaju' pa ako se što ulovi – ulovi.

Budući da vijest o interesu Tottenhama za Gvardiola donosi Mundo Deportivu, uz Marcu i Sport najugledniji španjolski mediji, onda sve dobiva dodatno na težini. Gvardiol ove sezone igra jako dobro, a njemački mediji ističu da se na terenu ponaša kao da mu je ovo 10. sezona u Bundesligi, a ne prva.

Osim Joška Gvardiola, Conte navodno prati i Svena Botmana iz Lillea te Paua Torresa iz Villarreala, ali dovođenje Hrvata za njega je prioritet. Naravno, problem u ovoj priči je taj što je Gvardiol standardan prvotimac RB Leipziga te ima svoju tržišnu vrijednost, a iz kluba ga se sigurno nisi spremni odreći za neki mali iznos. Uostalom, skupo su ga platili kad su ga dovodili iz Dinama, pa je tako za očekivati da će preprodajna cijena jednog dana biti iznimno visoka.

Conte je navodno oduševljen Gvardiolom, a osim njegovih tehničko – taktičkih vrlina, puno mu znači i činjenica da je jednako dobar na tri različite pozicije – centralnog braniča u sustavu s četvoricom u posljednjoj liniji, lijevog stopera u sustavu s trojicom u posljednjoj liniji te lijevog beka u sustavu s četvoricom u posljednjoj liniji.

20-godišnji Zagrepčanin je za RB Leipzig ove sezone odigrao 33 utakmice u svim natjecanjima (dva pogotka i tri asistencije), dok se od njega očekuje da poslije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva postane kamen temeljac obrane Vatrenih za koje je dosad skupio devet nastupa i jedan pogodak.


Tagovi

Joško GvardiolTottenhamAntonio ConteEl Mundo DeportivoLjetni prijelazni rokRB Leipzig

Ostale Vijesti