TSC Bačka Topola
TSC Bačka Topola

Josip Ćalušić za Germanijak: „U Bačkoj Topoli sam prepoznao europski projekt“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.06.21. | 16:41

Dijete Dinama i bivši mladi reprezentativac igrat će u Srbiji

Nakon što je Slavko Bralić napustio Vojvodinu i vratio se u Osijek, kvota Hrvata u srbijanskoj Superligi ostati će identična obzirom da je Josip Ćalušić (27) ovih dana pristupio redovima TSC-a iz Bačke Topole.

Riječ je o nogometašu koji je ponikao u Omladincu iz Vranjica da bi već sa 17 godina postao član zagrebačkog Dinama. Potom su slijedile posudbe u Lokomotivu i Sesvete pa odlazak u Celje u čijim je redovima Ćalušić pomalo iznenađujuće postao prvakom Slovenije. Međutim, branitelj naslova je u ovoj sezoni podbacio pa je naš sugovornik odlučio dignuti sidro i krenuti put Bačke...

„Na kraju sezone sam imao nekoliko ponuda koje su mi bile zanimljive, no procijenio sam kako je TSC klub u kojem mogu ostvariti svoje ambicije da igram europska natjecanja“, priča nam Ćalušić koji je uoči odlaska u Bačku Topolu morao odraditi jednu formalnost. Naime, gospođa Ćalušić je stasitog stopera privela pred matičara te smo ovaj razgovor vodili usred priprema za vjenčanje koje će se održati u uskom krugu prijatelja i obitelji.

„Ma to je formalnost kod nas, ali neka sve bude kako treba“, smije se dobro raspoloženi Josip Ćalušić koji nam je usput otkrio prve dojmove o svojem novom klubu.

„Odmah sam se uvjerio kako je dolazak u Superligu bila ispravna odluka. Zaista sam dočekan na impresivan način i ovim putem se zahvaljujem klubu na takvom dočeku. Najvažnije je da smo odmah na početku pozitivno kliknuli i stvorili dobar temelj za ono što nas čeka u budućnosti.“

Čalušić je već sa 17 godina bio član Dinama, kluba koji mu je posebno prirastao srcu.

„Igra u Dinamu bila je najljepše razdoblje mog života. Dinamo mi je dao da napredujem a igrati za takav klub je nezaboravno iskustvo i velik privilegij. Možda mi je krivo što nisam imao više utakmica za plave, ali stvarno sam uživao u svakoj sekundi na travnjaku u dresu Dinama. I uvijek ću biti dio tog kluba“, jasan je naš sugovornik koji je sudjelovao u dvije titule s Dinamom, a posebno mu znači i ova koja je stigla s Celjem.

„Slovenska liga je jako dobra liga i kada mi je stigla ponuda Celja, nisam previše razmišljao jer volim uređene i ambiciozne sredine, upravo ovakve kakva je ova u Bačkoj Topoli. Celje je na kraju ispalo i bolje od očekivanja jer smo postali prvaci u što je malo tko vjerovao. Naime, biti prvak pored Olimpije i Maribora nije baš lako.“

Za nešto slično i u Srbiji trebati će puno više truda i sreće, ali dok postoji šansa, postoji i nada.

„Proučio sam rad kluba, raspitivao se kod prijatelja i iznimno mi se sviđa njihova vizija. Trener Krstajić igrao je na mojoj poziciji i nadam se da ću od njega puno naučiti te biti bolji i konkretniji sa svakom novom utakmicom. Očekujem da će mi prenijeti barem djelić velikog iskustva koje ima. Osobno se nadam da ću se šta prije nametnut i pomoći ekipi da ostvari sve svoje ciljeve, odnosno plasman u Europu sljedeće sezone“, poručio je Ćalušić za kraj.

Piše: Alen Lesički


Tagovi

Josip ĆalušićDinamo ZagrebBačka TopolaHNLSuper liga

Ostale Vijesti