EXPA/ laPresse/ Paola Garbuio
EXPA/ laPresse/ Paola Garbuio

Josip Brekalo napustio Torino, uskoro će surađivati s bivšim hrvatskim izbornikom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 12:06

Iako se spominje 'transfer karijere', veoma je izgledan i ostanak među Vukovima, a Jurićeva momčad na kraju nije aktivirala opciju otkupa za 13 milijuna eura.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo zaključio je svoju jednogodišnju avanturu u redovima Torina. Ovog petka njegova, sada već bivša, momčad poražena je od Rome u posljednjem kolu Serie A (0:3), a zaključno s tom utakmicom zaključena je i njegova posudba u talijanskom prvoligašu. Kad je dolazio, Torino je u ugovor ugradio opciju da ga na koncu sezone mogu otkupiti po fiksnoj cijeni od 13 milijuna eura, ali istu ipak nisu odlučili aktivirati.

Brekalo se od Torina oprostio na službenom Instagramu profilu:

„Zahvaljujem svima na prekrasnoj sezoni i na ovih divnih i intenzivnih devet mjeseci provedenih u Torinu. Zahvalan sam na podršci svakog trenutka ove divne avanture, zauvijek će biti u mojim mislima i srcu. Dao sam sve od sebe za uspjeh Torina, jer nošenje dresa Torina je velika čast i odgovornost. Putevi nam se razdvajaju, ali donio sam odluku“, stoji u opisu fotografije gdje stoji veliki natpis grazie, odnosno hvala.

Ove sezone hrvatski reprezentativac je za Torino odigrao 33 utakmice, a može se pohvaliti sa sedam golova i dvije asistencije. Sjajne golove zabijao je Fiorentini, Veneziji i posebno Veroni koji mu je ujedno bio i posljednji u dresu Torina, a kako se prvo driblingom riješio svojih čuvara, a potom i efektno poentirao, možete se prisjetiti OVDJE.

Iako mnogi mediji navode kako bi Brekalo ovog ljeta mogao ostvariti 'transfer karijere', u ovom trenutku je izglednije da ostane dio Wolfsburga do kraja sezone. Sigurno je da bi mu odluku o ostanku dodatno olakšao dolazak Nike Kovača, a u slučaju da odradi još jednu izvrsnu sezonu, u ljeto 2023. godine bi mogao kao slobodan igrač birati između brojnih ponuda kojih, pretpostavljamo, ne samo da neće nedostajati, već će biti i financijski puno izdašnije nego one koje bi mogao dobiti ljetos.

Podsjetimo, interes za Brekala pokazao je Milan, ali i neki drugi europski velikani, a kako će se cijela priča rasplesti zasad je nemoguće predvidjeti.



Tagovi

Josip BrekaloTorinonogometni transferiposudbaLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti