Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Još uvijek nije poznato tko umjesto Intera ulazi u 1.NL, čak 10 klubova 'u igri'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.07.22. | 09:09

Čak četiri nekadašnja prvoligaša ispunjavaju uvjete.

U vrućim ljetnim danima, kad su gradske ulice uglavnom prazne i kad većina samo gleda kako doći do malo hlada, u zagrebačkom predgrađu tih problema nema. Crni oblaci nadvili su se nad Zaprešićem, Inter je pred gašenjem, a iako još uvijek nema službene potvrde onoga što je Branko Laljak ovog utorka istaknuo, već sad se razmišlja o tome tko će zamijeniti Diva iz predgrađa u 1. NL sljedeće sezone.

Nominalno bi novi/stari član drugog ranga hrvatskog nogometa trebala biti Croatija iz Zmijavaca, najbolje plasirani klub od ona tri koji su prošle sezone ispali u niži rang natjecanja. Croatija ima ambiciju igranja u 1. NL, financijski su 'dobri', ali upražnjeno mjesto neće biti tako jednostavno odrediti.

Osim Croatije, još nekoliko klubova bi rado u nadolazećoj sezoni bili dio 1. NL. Trnje i Hrvatski vitez su ispali u kvalifikacijama, ali osim spomenuta dva kluba uvjete još ispunjavaju Slavonija Požega, Belišće, Neretva, Zadar, RNK Split, Karlovac 1919 i Lučko. Četiri od 10 klubova koji konkuriraju za uskoro upražnjeno mjesto u 1. NL su svojevremeno bili prvoligaši, ali zasad nije poznato tko će od navedenih imati 'najveće šanse' da bude 'lucky loser'.

Nova sezona u 1. NL počinje 13. kolovoza, a zasad tek Dugopolje ne zna tko će biti njihov protivnik budući da su baš oni trebali sezonu otvoriti domaćim ogledom protiv Intera što se sigurno neće dogoditi.

1.NL, 1.kolo

Subota, 13. kolovoza

BSK Bijelo Brdo – Hrvatski dragovoljac 17.00

Jarun – Rudeš 17.00

Dubrava Tim Kabel – Vukovar 1991 17.00

Orijent 1919 – Solin 17.00

Cibalia – Kustošija 17.00

Dugopolje - ? 17.00

(I.A.S.)


Tagovi

Inter ZaprešićPrva nogometna liga

Ostale Vijesti