Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Još se ne zna što će biti s Petkovićem, ali Dinamo nastavlja 'lomiti' Osijek za Miereza!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 14:55

Iako su ga Turci već, po tko zna koji put, preselili u Trabzonspor, Petković još nije odlučio hoće li ostati ili otići. Ali, Dinamo svejedno traži napadača

Nije da turski mediji baš uvijek griješe, malo su podignuli prosjek nakon raznih 'bubanja' početkom prijelaznog roka, ali u subotu su, čini se, opet malo skrenuli s puta. Proglasili su Brunu Petkovića novim igračem Trabzonspora, dodali da bi već tijekom subote trebao stići u Tursku i obaviti sve formalnosti oko dolaska u momčad Nenada Bjelice. I da će Dinamo od transfera zaraditi tri milijuna eura, da su u Maksimiru pristali na tu svotu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Malo su, ipak, prenaglili, Petković još nije tako blizu Trabzonu, što ne znači da uskoro neće otići u Tursku. Možda tako ova priča i završi, ali u ovom trenutku još Petković nije odlučio ostati ili otići. Naravno, ovisi to i o klubu, hoće li ga Dinamo doista pustiti ili će ga pokušati zaustaviti, no, kako sad stvari stoje, čini se da ipak više ovisi o Petkoviću. Dolaskom Sergeja Jakirovića napokon je netko u Dinamu jasno i glasno poručio da želi zadržati Petkovića i graditi oko njega novu momčad, Jakirović je to učinio i konkretnim potezom, dao je Petkoviću kapetansku traku i time mu pokazao da ga želi i da mu je bitan. A nekad je to, možda, i važnije od novca i novog ugovora. Iako je jasno da Petković neće još dugo imati priliku za 'ugovor života' i da, ako želi osigurati egzistenciju i nema previše prostora za odbijanje unosnih ponuda. No, Jakirovićev pristup, a rekao je u dva dana triput i javno da on želi zadržati Petkovića i da ga nagovara na ostanak, može napraviti više od svega što su dosad napravili u Dinamu po tom pitanju, jer, ponekad se činilo da je Petković neželjen i da svi u Maksimiru navijaju za njegov odlazak. Sad kad je ostao zadnji hrvatski reprezentativac u Dinamu, kad je i protiv Sparte pokazao koliko je važan Modrima, sad je ipak važno zadržati ga. Hoće li Jakirović, ali i klupska Uprava u tome uspjeti, dobit ćemo odgovor vrlo skoro. Uglavnom, Petković još uvijek nije igrač Trabzonspora i do utakmice s Rijekom, a valjda i uzvrata sa Spartom, to ne bi trebao postati.

Međutim, čak i da ostane u Dinamu, ne znači da u Maksimiru ne rade na dovođenju još jednog (možda i dvojice) napadača. I, bez obzira što je Osijek odbio prvu (tri milijuna eura plus Mauro Perković), a onda navodno i drugu (četiri milijuna plus Perković ili neki drugi igrač) ponudu za Ramona Miereza, Argentinac je i dalje prvi pick Modrih. I dalje u Dinamu rade na tom transferu, vjeruju da će ga 'riješiti' i da će Miereza ipak dovesti za manje od pet ili pet i pol milijuna eura, koliko Osijek traži za njega. Stvar je pregovora, ponude i potražnje, jer, spominje se i opcija u kojoj bi Osijek bio spreman na dolazak nekog igrača Dinama kao dio transfera, ali da to nije Mauro Perković. Recimo, priča se o Gabrielu Rukavini... Isto tako, Dinamov pregovarački tim (Podnar, Milićević, Čakarun) koji je došao u Osijek zbog Miereza, nije djelovao odveć ozbiljno i odlučno, to je kao da pošaljete juniorsku momčad na utakmice Lige prvaka i omalovažite suparnika! Morat će u Maksimiru malo ozbijnije prionuti ovom poslu, znaju već da je Osijek zahtjevan pregovarač, ali i da Mierez nije nemoguća misija. Valjda će idućih dana pronaći način da ga 'privedu' u Maksimir, jer, ako Petković odluči otići, bilo bi stvarno neozbiljno da u ostanu samo na Drmiću i Emreliju, koji više igra na krilu nego u špici.

Dinamo malo ide na ruku što prijelazni rok u Turskoj traje tjedan dana dulje nego u HNL-u, do 15.rujna pa Petković još može malo čekati s odlukom, a Dinamo stigne dovesti napadača prije nego što on ode. Naravno, ako su ga Bjelica i Trabzon spremni još toliko čekati. Najbolje bi za sve, dakako, bilo kad bi Petković potvrdio ostanak u Maksimiru, barem do kraja sezone i isteka ugovora, ako je već nerealno očekivati potpis novoga.



Tagovi

Bruno PetkovićRamon MierezGNK DinamoOsijekTrabzonsporNenad Bjelica

Ostale Vijesti