REUTERS/Juan Medina/REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Juan Medina/REUTERS/Amanda Perobelli

Još jedna bitka u kojoj vode Madriđani: Real Barci preoteo pet želja pred nosom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 09:34

Čini se da doista ne možete reći ne Real Madridu

Real Madrid i Barcelona bore se uvijek na nekoliko frontova. Na terenima i van njih, ispred i iza kulisa. A jednu od najjačih vode na nogometnom tržištu. Na tome pak, vodi - Real. U nizu Barceloninih želja, puno ih je na kraju umjesto katalonskog na prsa stavilo madridski grb. Španjolska Marca istaknula je njih pet.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od njih je i Arda Güler, mladi turski dragulj. Prije samo nekoliko tjedana nitko nije znao njegovo ime, a onda je postao glavna tema u Španjolskoj. Činilo se da će u Barcelonu, međutim, Real Madrid ga je opet uspio uvjeriti da mu je bolje na Bernabeuu. Djelovali su na njegovu odluku pozivi igrača i trenera Real Madrida, isplata iznad klauzule i izvjesnost da će ući u prvu momčad.

"Čim je Madrid ušao u jednadžbu, prestao sam slušati ponude", uvjeravao je Turčin na tiskovnoj konferenciji o predstavljanju.

Kako na kraju ispada, od Neymara, Florentino nije propustio niti jednog igrača u sporu s Barcelonom. Bio je to 2014. i Marco Asensio. Katalonska momčad oklijevala je ponuditi cijenu koju je Mallorca tada tražila i, usred te neodlučnosti, Real Madrid je postigao dogovor za 3,9 milijuna i dobio igrača koji će biti dio povijesti 14 puta prvak Europe.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Snimala su oba kluba i dva brazilska mlada talenta. Jedan je bio Vinicius, drugi Rodrygo. Ljudi su se pitali koji će biti bolji i hoće li postati novi Neymar, no bilo im je jasno da su obojica spremni za iskorak u Europu. Mnoge momčadi starog kontinenta borile su se za potpis dva južnoamerička talenta iako se spor sveo na Madrid i Barcelonu. I opet je bijeli tim izašao kao pobjednik .

"Moj predstavnik mi je rekao da ima ponude iz Madrida i Barcelone. Rekao sam mu - idemo u najbolji klub na svijetu", rekao je Vinicius. Objojica su sletjela u glavni grad Španjolske za iznos od blizu 100 milijuna ukupno, vrijednost koja se eksponencijalno povećavala tijekom sezona.

Pretposljednja bitka imala je za epicentar također zemlju karnevala. Endrick, napadač Palmeirasa, rođen 2006. godine, stigao je u Madrid za 35 milijuna eura. Još jedan bod u, za sada, 5-0 pobjedi Real Madrida.





Tagovi

Real MadridBarcelonaLjetni prijelazni rok 2023Vinicius JuniorRodrygoEndrickNeymarMarco Asensio

Ostale Vijesti