STANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOM
STANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOM

Još jedan Hrvat napušta Rusiju, a nedavno je rješavao rusko državljanstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 09:58

Iskoristio je dopuštenje FIFA-e i suspendirao ugovor s klubom

Invazija Rusije na Ukrajinu izazvala je velike promjene u svijetu, pogotovo za strance koji su svoju budućnost vezali za jednu od ove dvije države. Jedan od takvih koji se planirao vezati za Rusiju bio je i hrvatski stoper Silvije Begić. Ovaj stasiti 28-godišnjak nakon nekog vremena odlučio se zatražiti rusko državljanstvo i putovnicu te očekivao da bi mogao zaigrati i za njihovu nacionalnu vrstu.

„Ne bih htio ispasti bahat, ali nisam siguran da bih se sada odazvao reprezentaciji BiH. Imam ruske agente i sređujem papire da dobijem njihovo državljanstvo i putovnicu, da ne budem stranac. Ranije sam drugačije razmišljao, ali ne znam kako bih sada postupio da dobijem poziv“, riječi su stasitog braniča.

Na popis jedne od tri reprezentacije za koje mogao nastupati, uključujući Hrvatsku i BiH, na račun dobrih partija u ruskom prvenstvu mogao je dobiti poziv. Njego nogometni put započeo je u rodnom Posušju, a onda je preko 3. HNL u Kamenu iz Ivanbegovine stigao do 1. HNL gdje je igrao za Inter Zaprešić, a ranije i 2. HNL u Rudešu. Stepenicu po stepenicu stigao je do Rubin Kazana koji ga je otkupio od Orenburga za 1.2 milijuna eura.

S njim je tamo igrao i Filip Uremović koji je iskoristio dopuštenje FIFA-e i suspendirao ugovor s Rubinom te ga zamijenio za Scheffield United. Isto je sad napravio i Begić, a još nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Nastala situacija dovodi do egzodusa nogometaša iz Rusije, a ranije je objavljeno da su klub iz Kazanja napustili danski veznjak Anders Dreyer, crnogorski veznjak Sead Hakšabanović i gruzijski veznjak Khvicha Kvaratskhelia te hrvatski branič Filip Uremović.


Tagovi

Silvije BegićRusijaRubinRubin KazanjRubin Arena

Ostale Vijesti