HNK Gorica
HNK Gorica

Joey Suk uskoro dobiva reprezentativni poziv: „Spreman sam na naturalizaciju“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 17:53

Izvrni veznjak Gorice oporavlja se od loma noge, a sve njegove dobre igre u 1.HNL nisu prošle ispod radara.

Sredinom ožujka Joey Suk slomio je nogu u prvenstvenom ogledu njegove Gorice na Maksimiru. Iako je momčad iz Turopolja tog dana upisala minimalni poraz, činjenica da na dulje vrijeme ostaju bez 'pluća i duše' momčadi pokazala se kao puno težim udarcem.

31-godišnji Nizozemac stigao je u Goricu kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Go Ahead Eaglesima. Odmah po dolasku nametnuo se u prvih 11, a da Gorica nije ista momčad s njim i bez njega vidjelo se u samoj završnici prvenstva kad je momčad izgubila veliku bodovnu prednost nad Rijekom i Hajdukom čime su na kraju ostali bez plasmana u Europu.

Suk je pravi ratnik te je igračku afirmaciju stekao baš u 1. HNL. Iako je doživio težak prijelom noge (pukle su obje kosti potkoljenice), sve ono dobro što je napravio u dresu Gorice nije prošlo ispod radara.

Naime, kako javljaju indonezijski mediji, veznjak Gorice bi uskoro mogao dobiti reprezentativni poziv:

„Spreman sam za naturalizaciju. Mislim da će stvari biti lakše ako igram u indonezijskoj ligi i onda postanem indonezijski državljanin da dobijem u indonezijsku reprezentaciju. Moja indonezijska krv dolazi od moje majke jer su njezini roditelji, moja baka i moj djed, iz Indonezije", rekao je Joey Suk u intervjuu za Bola.com sredinom travnja 2019. godine.

U Indoneziji vjeruju kako se njegovo mišljenje nije promijenilo te se nadaju da bi veznjak Gorice uskoro mogao zaigrati za reprezentaciju usprkos tome što trenutno ne igra u tamošnjoj ligi. Uostalom, teško je za očekivati da ponajbolji defenzivni veznjak HNL-a u najboljim igračkim godinama ode put Indonezije samo kako bi dobio poziv za reprezentaciju…

Osim Suka, Indonežani 'skautiraju' i neke druge igrače njihovog podrijetla, a prije svih ostalih to su Sandy Walsh i Kevin Diks. Baš kao i Suk, i oni su Nizozemci koji porijeklo vuku iz Indonezije, a obojica se najbolje snalaze na poziciji desnog beka. Iako je karijeru započeo u Anderlechtu, Walsh je prošlu sezonu odradio na visokoj razini u dresu Mechelena, dok je Diksa svojevremeno u svoje redove dovela Fiorentina za 2,9 milijuna eura, s tim da je on danas igrač danskog Aarhusa.


Tagovi

Joey Sukindonezijaindonezijska nogometna reprezentacijaHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti