Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Jesus briljirao s dva gola i dvije asistencije, Leeds ispustio 2:0

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 18:33

Sutra se igra londonski derbi Chelsea – Tottenham, a Liverpool dočekuje Crystal Palce u ponedjeljak

Manchester City i Arsenal dominantno su odlučili svoje subotnje utakmice protiv Bournemoutha odnosno Leicestera, jedini su stopostotni nakon nepotpunog drugog kola engleskog nogometnog prvenstva, a u nedjelju ih mogu dostići Chelsea ili Tottenham koji se sastaju na Stamford Bridgeu.

Građani su po svom običaju suparniku te kvalitete dopustili svega nekoliko udaraca na vrata, a sami pucali 19 puta, no ovaj put se Erling Haaland nije upisoa u strijelce za 74 minute koliko je proveo na travnjaku (zamijenio ga je Julian Alvarez). No, Norvežanin je zato asistirao za vodstvo domaćih, Ilkayu Gündoganu u 19. minuti. Kevin De Bruyne je na Fodenovo dodavanje povisio na 2:0 u 31. minuti, a Belgijac je uzvratio Englezu u 37. kad mu je asistirao za 3:0. City je u svom stilu kontrolirao utakmicu, a u 79. minuti Jefferson Lerma je zabio autogol za konačnih 4:0.

Na Emiratesu je svoju virtuoznost i kvalitetu pokazao bivši napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus, majstorski pogodivši za 1:0 u 23. minuti, fantastičnim lobom iskosa, da bi u 35. povisio na 2:0, glavom nakon kornera.

Gosti su smanjili sretno, nesretnim autogolom Williama Salibe (53.), no samo dvije minute kasnije Granit Xhaka je povisio na 3:1, nakon pogreške vratara Warda koji je ‘ničim izazvan’ ispustio loptu, a Jesus je ostavio švicarskom reprezentativcu da zabije. Ipak, ishod je zakomplicirao James Maddison koji je snažnim udarcem pogodio mređu u 74. minuti, no bio bi nepravedan svaki drugi ishod osim Arsenalove pobjede, koju je naposljetku osigurao Gabriel Martinelli samo minute kasije, ponovno nakon proigravanja Gabriela Jesusa. Čisto da se zna da nema iznenađenja!

Dvije su utakmice završile bez pogodaka, a jedini koji je poveo, a nije pobijedio u popodnevnom terminu bio je Leeds United, koji je pogocima Rodriga u 46. i 60. minuti poveo 2:0 u Southamptonu, ali je domaćin uspio doći do boda, zabili su Joe Aribo (72.) i Kyle Walker-Peters (81.).

Danas još igraju Brentford i Manchester United. (R. I.)

Premier liga, 2. kolo

Subota, 13. kolovoza

Aston Villa – Everton 2:1

Wolverhampton – Fulham 0:0

Southampton – Leeds 2:2

Manchester City – Bournmouth 4:0

Brighton – Newcastle 0:0

Arsenal – Leicester 4:2

Brentford – Manchester United           u tijeku

Nedjelja, 14. kolovoza

Nottingham Forest – West Ham                       15.00

Chelsea – Tottenham       17.30

Ponedjeljak, 15. kolovoza

Liverpool – Crystal Palace           21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Premier ligaGabriel JesusArsenalManchester CityErling HaalandLeicesterMelbourne City

Ostale Vijesti