Jesu ili oni Chelseajeva budućnost? Dvojac zabio 41 gol ove sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 15.01.15. | 11:56

Chelseajev mladi napadački duo, Tammy Abraham i Dominic Solanke ove su sezone postigli ukupno 41 pogodak i potvrdili se kao svjetla budućnost momčadi sa Stamford Bridgea.

Posljednjih pet golova u suparničku su mrežu Abraham i Solanke pospremili u utakmici protiv U-18 momčadi Huddersfield Towna u dvoboju FA kupa za mlade. Pokazali su tako da su daleko bolji od svojih U-18 suparnika. Chelsea je slavio s uvjerljivih 6:1 i izborio peto kolo ovog natjecanja u kojem brani naslov.

Solanke je zabio hat-trick, a Abraham dva gola, čime je napadački dvojac lijepo popravio svoju gol statistiku.

17-godišnji Solanke je trenutno na 20 pogodaka ove sezone u svim natjecanjima, a njegov vršnjak Abraham ima jedan više, 21.

Mladi 'Bluesi' sjajno su započeli utakmicu, Abraham je u 5. i 28. minuti osigurao 2:0 vodstvo, a potom se ukazao Solanke, koji je do poluvremena s još dva gola zapečatio pobjedu za 4:1. U drugom poluvremenu pala su još dva gola.

Solanke je u 77. ostvario hat-trick i potvrdio svoj veliki talent. Bio je to njegov sedmi pogodak u posljednja tri nastupa u svim natjecanjima, a lijepo se uklopio sa Abrahamom. Njih dvojicu mnogi smatraju najboljima u trenutnoj konkurenciji mladih nogometaša.  

Broj golova koje su zabili ovi talentirani 17-godišnjaci potvrđuju da imaju u sebi velik potencijal i potrebnu eksplozivnost, a svojim međusobnim dopunjavanjem, razumijevanjem i pokretima na terenu, podsjećaju na nekadašnje zvijezde Manchester Uniteda, Dwighta Yorkea i Andyja Colea.

Ako se njihov napredak nastavi u istom smjeru, imaju velike šanse da postanu vrhunski svjetski nogometaši u budućnosti, a Chelsea može zadovoljno trljati ruke svojim mladim zvijezdama.

 

(Foto: Twitter)


Tagovi

ChelseaDominic SolankeTammy AbrahamFA Youth kup

Ostale Vijesti