Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Jens Gustafsson ima novi posao, vraća se na staru poziciju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 12:36

Proteklog ljeta stigao je na Poljud, ali nije zadovoljio čelnike Hajduka

Nakon sporazumnog raskida s Paolom Tramezzanijem tražio se stručnjak pod kojim će se razvijati mladi igrači na Poljudu, ali i ostvariti ambicije splitskog kluba nakon sjajnog prijelaznog roka. Odabran je švedski trener Jens Gustafsson koji je vodio Hajduk u 17 utakmica, a najviše mu se zamjeralo ispadanje u Europi od kazahstanskog Tobola. Posljednju utakmicu koju je vodio je bio poraz od Slaven Belupa u Koprivnici, a ona je i bila presudna da čelnici splitskog kluba naprave zaokret i vrate se na stazu ambicija koju su imali od početka sezone.

Na klupi ga je zamijenio Valdas Dambrauskas koji je u sedam utakmica na klupi Hajduka ostvario pet pobjeda i dva remija.

Jens Gustafsson je prije dolaska u Hajduk čekao novi posao pola godine, a ovog puta novi angažman je stigao ranije. Dva mjeseca od odlaska iz Splita, postao je novi-stari izbornik U21 reprezentacije Švedske. Ovu funkciju Gustafsson je obavljao i u periodu od ožujka do kraja prosinca 2015. godine kad je vodio mlade Šveđane u 11 utakmica.

Sa švedskim savezom potpisao je ugovor na četiri godine, a prva utakmica na klupi čeka ga 29. ožujka protiv Irske u kvalifikacijama za Euro mladih 2023. godine.

Tijekom karijere je osim Hajduka i mlade reprezentacije domovine vodio švedske klubove Norrkoping i Halmstad dok je u AIK-u bio pomoćnik. 


Tagovi

Jens Gustafsson

Ostale Vijesti