Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Jeličić uoči Varaždina: "Oslabljeni smo, ali ćemo dati svoj maksimum", Maloča: "Ostali su nam dužni"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 13.12.23. | 21:41

Trener Jeličić i igrač Mario Maloča najavili su susret s Varaždinom

U prvom susretu 19. kola HNL-a, Gorica će ugostiti Varaždin. Susret je na rasporedu u petak u 17 sati. Gorica ima problema s izostancima i neće biti kompletni u ovom dvoboju, ali svejedno će tražiti novu pobjedu i još jedan dokaz odlične polusezone. Skupili su 27 bodova i trenutno su na visokom četvrtom mjestu, dok će Varaždinci pokušati prekinuti niz bez pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Pred kraj su nas sustigli kartoni pa smo oslabljeni za Mrzljaka, Jurića i Krizmanića. Već od prije ozlijeđeni su Ndockyt i Majstorović tako da imamo malo rjeđi kadar. S druge strane, momci koji rade, od početka sigurno će dati svoj maksimum i mi ćemo tu utakmicu odraditi na tragu cijele polusezone i uvjeren sam da ćemo pružiti još jednu dobru partiju", rekao je Dinko Jeličić, trener Gorice i dao podršku svome kolegi Mariju Kovačeviću u borbi s karcinomom.

"Prije svega, osobno želim što brži oporavak treneru Kovačeviću i da se što prije vrati na svoju poziciju s koje se je prisilno morao maknuti zbog zdravlja. Svi držimo fige i palčeve, kao i cijela hrvatska javnost, i uvjereni smo da će on to izboriti kao što je i izborio na sportskim terenima i na kraju doći do pobjede sa zdravljem, odnosno s tom bolešću. Što se tiče trenera Šafarića koji je preuzeo klupu, nema tu nekih prevelikih razlika, to je samo jedan slijed. On je cijelo vrijeme bio dio stožera, vidjeli smo i u zadnje dvije utakmice da tu nema velikih razlika. Očekuje nas jedna vrlo zahtjevna utakmica s Varaždinom koji je u kadrovskom dijelu dobro posložen. Vratio se Brodić, po ovom što smo vidjeli nema nekih izostanaka. Sigurno će biti jedna jako zahtjevna utakmica."

Gorica u prva dva susreta s Varaždinom ove sezone nije uspjela doći do pobjede.

"Onaj koji je koncentriraniji, te onaj koji stabilnije kontrolira utakmicu i smanji razinu grešaka na najmanju moguću, sigurno je u prednosti. Na tragu toga bila je i prošla utakmica, gdje smo iz jedne dekoncentracije napravili penal iz kojeg smo primili gol. Nakon toga smo čak i vrlo dobro odigrali drugo poluvrijeme i stvorili dosta šansi koje nismo uspjeli realizirati. Očekujem jako sličnu utakmicu u kojoj će detalji prelomiti na jednu ili drugu stranu."

Otkrio je Jeličić i koji su planovi njegove momčadi u pauzi.

"Vrlo je kratak period prijelaza sa zimskog na proljetni dio. Odmah nakon Božića ćemo krenuti trenirati s obzirom na to da imamo nadoknadu utakmice s Rijekom. Odradit ćemo pripreme u Zagrebu dva tjedna, a onda idemo na pripreme u Medulin i gdje ćemo i finalizirati završni dio pred utakmicu s Rijekom. Onda nas očekuje vrlo težak raspored i protivnici iz gornjeg dijela tablice, s nekima igramo i duple utakmice kao na primjer, s Rijekom, a onda i s Dinamom s obzirom na to da smo ih izvukli u Kupu. Moramo što bolje iskoristiti taj period, prije svega da se fizički spremimo za razinu koja će biti potrebna da možemo u kontinuitetu kvalitetno odraditi te utakmice, osobito prvih mjesec dana po završetku priprema."

Trener je zadovoljan onime što je Gorica do sada ove sezone odradila.

"Ja mogu osobno biti zadovoljan i kad podvučemo bodovni saldo i s načinom na koji je momčad reagirala na mene. Kliknulo je od početka, te dobro love stvari. Ja od početka konstantno ponavljam da tu još ima mnogo prostora za napredak i to je ono čega su i igrači svjesni. Pokazujemo kapacitete da još dignemo kvalitetu igre, bitno je da to stabiliziramo i da ta razdoblja traju što duže. Na tragu toga ćemo se i pripremati kroz prijelazni period uvjeren sam da ćemo i taj segment popraviti u drugom dijelu sezone."

Mario Maloča slaže se s trenerom:

"Mislim da cijelu sezonu igramo dobro kod kuće i tu smo uvijek favoriti. Dolaze nam i jače ekipe protiv kojih nismo od početka u ulozi favorita, ali pokazali smo da možemo igrati sa svakime. Super sezona, moramo je i završiti na najbolji način: pobjedom protiv Varaždina. Fale nam neki igrači, ali nadam se da će igrači koji će dobiti šansu odigrati na razini da se možemo svi zajedno veseliti poslije utakmice."

Dodao je Maloča svoja promišljanja o posljednja dva susreta s Varaždinom:

"U prijašnja dva susreta igrom smo zaslužili puno više. Ove godine nismo puno gubili, ali od Varaždina smo izgubili. Ostali su nam dužni, igramo doma, mislim da smo favoriti i u toj utakmici tražimo samo tri boda. Kad sam dolazio sigurno nismo planirali da ćemo na ljestvici biti ovako visoko. Pokazali smo kvalitetu i razinu igre koje držimo cijelu polusezonu, na 4. smo mjestu, imamo određenu prednost ispred Osijeka i utakmicu manje. Mislim da će se do kraja sezone voditi borba za Europu, ali najbitnije je pobjediti Varaždin u petak i idemo na odmor."



Tagovi

HNK GoricaMario MaločaDinko JeličićNK Varaždin

Ostale Vijesti