Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Jeličić startao pobjedom, Rudeš i dalje ne zna za pobjedu u novoj HNL kampanji

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 20:50

Rudeš je imao statistiku na svojoj strani, ali malo će to značiti Robertu Prosinečkom nakon novog poraza.

Rudeš je i nakon sedam odigranih utakmica bez premijerne pobjede u novoj HNL kampanji. Ovog puta je stradao protiv Gorice koja je pogocima Majstorovića i Solde ovjerila svoju drugu pobjedu, a novi trener Dinko Jeličić je u novu gažu ušao na najbolji mogući način.

Doduše, prvih deset minute igre proteklo je u terenskoj inicijativi Rudešana – igrači Roberta Prosinečkog su češće imali loptu u nogama, ali problem je, kao i do sada, bio taj da nisu imali jasnu ideju što s njom točno napraviti. Nedostajalo je tu kreacije i konkretnosti pa je to više bio jalov posjed, onaj koji je jasno vidljiv, ali od njega nema nikakve koristi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 15. minuti je viđena prva ozbiljnija prilika na utakmici, kada je Mašala fino podvalio loptu Latkoviću, no njegov udarac je otišao preko gola.

Minutu kasnije, povela je – Gorica. Štiglec je ubacio s lijeve strane u sredinu kaznenog prostora, a Majstorović sjajno reagirao glavom i zakucao loptu u mrežu. Inače, to mu je bio prvi pogodak ove sezone.

Na valu pogotka, Gorica je bolje zaigrala i u 24. minuti je stigla do povećanja vodstva. Soldo je usamljen dočekao Prširov ubačaj iz kuta na desetak metara od vrata i mirno pogodio za podebljanje rezultata.

Prije kraja poluvremena, viđeno je još nekoliko zgodnih prilika. U 37. minuti su Mitrović i Vuković dobro kombinirali, izbacili su duplim pasom Mitrovića koji se sjurio u 16-erac, sjajno je trnuo braniča izbacivši ga iz težišta, pucao, a čisti pogodak mu je glavom na gol-crti obranio Tomečak.

Dvije minute nakon toga, Raspopović je nespretno reagirao na ubačaj Latkovića i skrenuo loptu prema svom vrataru, ali Banić se obranio od „prijateljske vatre“.

Prije poluvremena se Campos našao u dobroj situaciji pred vratima Gorice, ali nije dobro pucao glavom. U nastavku akcije, kada su gosti uzeli loptu, isti je igrač napravio prekršaj na Mitroviću i zaradio žuti karton.

U drugom dijelu je Rudeš bio taj koji je bio bliže pogotku, no vratar Banić je sjajnim reakcijama sačuvao vodstvo svoje momčadi.

U 65. minuti Bašić je pucao glavom, Banić zaustavio njegov udarac, a na kraju akcije pucao je Petković daleko od vrata.

Ista priča i četiri minute kasnije - Prvo je pucao Lazarov s desetak metara, a u nastavku akcije i Petković, ali vratar gostiju spremno odbija oba pokušaja. Do kraja se rezultat više nije mijenjao.

Rudeš – Gorica 0-2

Stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina); pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Kristijan Novosel. VAR: Ivan Vučković (Zagreb).

Strijelci: 0-1 Majstorović (16., Štiglec), 0-2 Soldo (23., Pršir).

Žuti kartoni: Ferreira, Vukmanović (Rudeš). Ndockyt (Gorica).

Rudeš (4-2-3-1): Kralj – Campos (od 46. Camara), Matić, Rešetar (od 46. Petković), Tomečak - Pasariček, Vukmanović (od 81. Srbljinović) - Mašala, Latković (od 60. Bašić), Lazarov - Ljubanović (od 60. Topić)

Gorica (4-2-3-1): Banić - Raspopović (od 85. Munksgaard), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir (od 77. Blummel), Soldo – Majstorović (od 66. Mrzljak), Ndockyt, Mitrović (od 85. Kapulica) - Vujnović (od 77. Ilečić)



Tagovi

HNLHNK GoricaNK Rudeš

Ostale Vijesti