Jelić za Germanijak: Odlučio sam bečki derbi, a sada idemo iznenaditi i zabiti na Mestalli!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 12:23

Matej Jelić vjeruje da Rapid Beč može do austrijske titule, ali i iznenađenja protiv Valencije u Europskoj ligi.

Matej Jelić izrasta u novog junaka Rapid Beča! Poslije uvodnih nekoliko mjeseci prilagodbe, hrvatskom napadaču bile su dovoljne tek dvije utakmice na otvaranju nastavka sezone da pokaže zašto su u austrijskoj prijestolnici, nakon prodaje golgetera Beriča u St. Etienne, skrenuli pogled upravo prema Žilini i njemu kao novoj klupskoj "devetki".

Jelić je veljaču otvorio spektakularnim škaricama, da bi prošle nedjelje odlučio bečki derbi. Sjajna igra, asistencija i naposljetku gol za 3:0 Rapida protiv Austrije!

"Uh, odličan osjećaj. Odigrao sam stvarno jako dobro i na kraju sam proglašen igračem utakmice. Bio je to najveći derbi u kojem sam dosad zaigrao, oni u Slovačkoj ne mogu se usporediti s ovim. Atmosfera na stadionu bila je sjajna, još prije samog početka naježio sam se zbog navijanja", rezimira dojmove Matej Jelić za Germanijak.hr.

Rapid je fantastičnim trijumfom prestigao Austriju za dva boda i izjednačio se sa Salzburgom na vrhu.

"Pobjeda protiv Austrije puno znači. Kada smo dolazili na stadion njihovi navijači su nas čekali i svašta nam dobacivali. Baš se vidi da se klubovi ne vole, ali mi smo u najboljem mogućem trenutku odigrali sjajno i pokazali da možemo uzeti titulu."

Jesenska polusezona za Jelića je prošla u traženju. Došao je u samom finišu prijelaznog roka, najavljen kao zamjena za Slovenca Beriča. Trebalo mu je neko vrijeme da se snađe...

"Uvijek treba neko vrijeme za adaptaciju. Sada sam konačno prošao pripreme s Rapidom, osjećam se jako dobro i napredujem iz dana u dan."

Što kaže trener Zoran Barišić, je li Jelić napokon istisnuo Prosenika iz vrha navale?

"Zadovoljan je, imamo dobar odnos. Pokazao sam se s nekoliko golova u zimskim pripremama i mislim da sam zasluženo izborio mjesto u prvih 11. Bit će tu i rotacija, ali mogu reći da sam sada prvi napadač."

A osim trenera, sve zadovoljniji su i navijači...

"Zavoljeli su me, pogotovo sada nakon bečkog derbija. Prepoznaju me, zaustavljaju na ulici, traže autograme i fotografije."

Novu priliku da ih baci u trans Jelić će imati večeras. Predvođen njime, Rapid gostuje na Mestalli u prvom susretu 1/16 finala Europske lige. Valencia je favorit, ali Gary Neville se nije najbolje snašao i nalazi se pod pritiskom. Čemu se nadaju bečki zeleno-bijeli?

"Valencia je veliki klub, ali činjenica je da su u maloj krizi i mi ćemo to pokušati iskoristiti. Pratit će nas oko tri tisuće navijača, cilj je postići što bolji rezultat večeras. Bilo bi sjajno zabiti gol u gostima, a onda u uzvratu pred 50.000 naših fanova tražiti prolaz u osminu finala", zaključio je Matej Jelić za Germanijak.

(Foto: Rapid Wien)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

izdvajamoValenciaRapid BečMatej Jelić

Ostale Vijesti