Jelić s dva gola junak lude pobjede Rapid Beča! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.02.16. | 18:35

Jelić i Ćaleta-Car u borbi za titulu u Austriji, Vukojević ispao iz utrke...

Groznih 0:10 u dvije utakmice s Valencijom u Europskoj ligi ostavilo je traga na nogometašima bečkog Rapida. Vidjelo se to najbolje danas, kada su teškom mukom i tek poslije ludog preokreta opravdali ulogu favorita na svom terenu protiv Grödiga u 24. kolu austrijske Bundeslige.

Rapid je slavio s 3:2, a junak utakmice bio je Matej Jelić! Hrvatski napadač s dva gola došao je do ukupno četiri pogotka u isto toliko proljetnih prvenstvenih susreta. Da stvar bude bolja, upravo je on zabio odlučujući zgoditak u 90. minuti.

No, krenimo redom... Već u 7. minuti gosti su pogotkom Maaka šokirali Ernst-Happel. Rapid se oporavio relativno brzo zahvaljujući Jeliću, ali kada je sredinom nastavka Schütz pogodio za novu prednost Grödiga činilo se da će stati pobjednička proljetna serija bečkih „zeleno-bijelih“.

Sve do pet minuta prije kraja na semaforu je pisalo 1:2, a onda za novo izjednačenje glavom pogađa Schwab. Asistent je bio Kainz, koji će na početku sudačke nadoknade poslati i fantastičnu dubinsku loptu za Jelića. On se pak sjajno snašao i nekako poentirao za konačnih 3:2!

Četvrtom uzastopnom pobjedom Rapid je ostao na vrhu s 46 bodova, koliko ima i Salzburg, koji je danas u derbiju sa 4:1 razbio Austriju Beč. Za pobjedničku momčad cijelu utakmicu odigrao je Duje Ćaleta-Car, a u redovima poraženih Ognjen Vukojević bio je na terenu do 69. minute. Ovim porazom Austria je praktički ispala iz utrke za titulom, jer za vodećim dvojcem sada zaostaje već velikih sedam koraka...

(Foto: SK Rapid Wien)


Tagovi

Ognjen VukojevićAustria BečDuje Ćaleta-CarSalzburgMatej JelićRapid Beč

Ostale Vijesti