Jedini Hrvat u Superligi Srbije: Partizan ima igrača od 20 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 15:54

Situacije u kojima u Srbiji trofeje osvajaju klubovi van dva najveća, slično kao i u Hrvatskoj, nešto su rjeđe.

Centralni branič Slavko Bralić zadnji put je igrao u HNL-u u sezoni 2014./2015., kada je nosio dres Osijeka.

Nakon toga nogometni je kruh zarađivao u Bosni i Hercegovini, Azerbajdžanu i Grčkoj, da bi ga put na posljetku odveo u FK Vojvodinu, gdje je i sada. Štoviše, s klubom iz Novog Sada prije nekoliko je dana osvojio Kup Srbije nakon lutrije jedanaesteraca, i nakon što je njegova momčad primila, istina spektakularan, gol u 96. minuti regularnog dijela za izjednačenje na 2:2.

U Vojvodinu je iz grčke Larisse došao zimus i dobro se snašao, barem sudeći prema ovoj utakmici u o kojoj je bio jedan od istaknutijih.

“U Srbiji nisam imao nikakvih neugodnosti, a jedini sam hrvatski igrač ovdje. Klub je sređen, financije uredne, a uvjeti fantastični, imam ugovor do narednog ljeta. Vole ovdje Hrvate, Delač je ostavio trag, a sad, ovim osvajanjem kupa, vjerojatno i ja.”, rekao je.

U finalu je igrao svih 120 minuta, a na pleća je dobio nezahvalana zadatak čuvanja Umara Sadiqa, najopasnijeg napadača Partizana, koji je u sezoni zabio 17 golova i upisao 16 asistencija.

“Čuvao sam Nigerijca Sadiqa, u pitanju je napadač od 20 milijuna eura. Stigao je iz Rome, u Europi se poigravao s braničima Manchester Uniteda, Maguirea je činio smiješnim.”

Vojvodina je na ligaškom poretku odmah iza vječitih rivala Zvezde i Partizana.

“U Srbiji je takva situacija da suci guraju Crvenu zvezdu i Partizan pa se drugima teško umiješati u borbi za naslov. Liga je manje kvalitetna od HNL-a jer je više klubova pa se kvaliteta razrijedi, ali i ovdje ima puno talenta.”, zaključio je rođeni Splićanin.

(foto: Miranda Čikotić/PIXSELL)


Tagovi

PartizanVojvodinaSuperliga SrbijeSlavko BralićUmar Sadiq

Ostale Vijesti