Jedini čovjek koji je glasao protiv pomilovanja Soudanija: Ne smijemo biti slijepi pored zdravih očiju!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.04.17. | 14:15

Germanijak.hr donosi ekskluzivnu izjavu Stipe Cvitanovića iz Metkovića, jedinog člana Komisije za žalbe HNS-a koji je glasao protiv pomilovanja Soudanija.

Današnjom odlukom Komisije za žalbe HNS-a Dinamovom napadaču El Arabiju Hillelu Soudaniju ukinuta je suspenzija koju je prekjučer donio Saša Pavličić-Bekić.

Podsjetimo, Soudani je na utakmici Lokomotiva – Dinamo (1:2) pri rezultatu 1:0 za Lokomotivu u 18. minuti nesportskom gestom udario Erosa Grezdu, a umjesto žutog ili crvenog kartona sudac Tihomir Pejn nije sankcionirao Dinamovog Alžirca i tako mu omogućio da zaigra na sutrašnjem derbiju kojeg bi u slučaju kartona propustio.

> HNS očekivano pomilovao Soudanija

No, potom se igrač NK Plomina Goran Kvalić žalio disciplinskoj komisiji HNS-a, a disciplinski sudac Pavličić-Bekić naknadno sankcionirao Soudanija zbog nesportskog ponašanja sukladno članku 51. disciplinskog pravilnika.

Dinamo se žalio Komisiji za žalbe HNS-a koja je u sastavu Davor Blašković (tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza), Alan Klakočer (Zagreb), Stipe Cvitanović (Metković), Ante Tomaš (Rijeka) i Valentina Koprivnjak (Osijek), poništila odluku disciplinskog suca prve lige i omogućili Soudaniju da zaigra na sutrašnjem derbiju.

Izjavu za Germanijak.hr dao je jedini član Komisije koji je glasao protiv pomilovanja, Stipe Cvitanović.

„Jedini sam glasao protiv. Soudani se vraća na teren, a ja ozbiljno razmišljam o ostavci na poziciji člana Komisije za žalbe. Ne smijemo biti slijepi pored zdravih očiju. Soudani je vrhunski nogometaš, ali svi smo vidjeli što je napravio i takvo ponašanje nije moglo niti smjelo proći nekažnjeno“, rekao je Cvitanović, ali nam nije mogao reći službenu odluku Komisije.

„To vam ne mogu prenijeti jer je odluka donesena usmeno, a službeno će biti objavljena napismeno tako da ne bih htio prenositi izjave sa sjednice“, zaključio je naš razgovor Cvitanović.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Saša Pavličić-BekićSoudani

Ostale Vijesti