Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jedan 'veteran' i dječji vrtić očitali lekciju nemoćnom Dinamu i gurnuli Jakirovića u ponor! Ni klub, ni momčad ni tribine na razini prvaka!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 23.01.24. | 17:08

Junak Duje Čop, koji je dobio aplauz tribina, već je smijenio Čačića, možda isti scenarij slijedi i Jakiroviću. Njegov hat-trick, zvižduci Maksimira Modrima, obilježili su šokanatan početak proljetne polusezone HNL-a

Dinamo - Lokomotiva 0-3! Šokantno, neočekivano, ali zasluženo! Vjerojatno ne postoji ta noćna mora u kojoj je itko u Maksimiru mogao 'vidjeti' ovakav scenarij. Velika očekivanja, velike najave, brži, jači, moćniji Dinamo, koji će na proljeće pokazati mišiće i goropadno ganjati naslov prvaka, urušio se već nakon sedam minuta! Jedan 'veteran' i dječji vrtić s Kajzerice očitali su lekciju Sergeju Jakiroviću i Modrima, Silvijo Čabraja opet je dokazao da je 'mađioničar', svejedno je tko mu ode, on pronađe način da ga zamijeni. Imao je u momčadi ili na klupi, sedam-osam klinaca, uveo je pred kraj i najmlađeg Anesa Huskića, dečku je tek 16 godina. Da ironija bude veća, Huskić je do prije pola godine bio u Dinamu, u Maksimiru mu nisu produljili ugovor, s Kajzerice su odmah 'utrčali' i doveli ga u svoje jato.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I bio je to detalj, koji je zaokružio ovu, za Dinamo šokantnu utakmicu. Tako funkcionira klub, da talentirani klinci odlaze u Lokomotivu i debitiraju protiv Dinama, igra je bil očajna, rezultat još gori, a možemo u to uklopiti atmosferu. Samo 2832 gledatelja na otvaranju drugog dijela sezone!? Jadno! Načitali smo se raznih najava ratnika po društvenim mrežama o velikoj podršci, punim tribinama, ali, isto kao i igra, sve je palo na prvom ispitu. Ovaj Dinamo, jednostavno, u ovom trenu, nema baš ništa vrijedno naslova prvaka. Niti klub, niti teren, niti tribine!

Počelo je čak i optimistično za Modre. Hoxha je u drugoj minuti probio stranu, pogodio drugu stativu, tamo je promašio Ademi. Bile su to natruhe onoga što smo gledali na pripremama, ali, na tome je ostalo. Jer, već pet minuta kasnije Lokomotiva je imala 0-2. Živković je napravio prekršaj na centru i zaradio žuti karton, Goričan je ubacio, a Duje Čop glavom pogodio iza Zagorca. Onda je Mišić prodao loptu, odigrao paralelku, Goričan presjekao, proigrao Čopa, koji je prebacio Dinamova vratara. Sedma minuta, Dinamo u debelom zaostatku. Ali, i dalje je malotko mislio da će tako i ostati, očekivalo se ipak buđenje Modrih, agresija, pritisak... No, nije Dinamo uspio ništa. Puno stihije, ubačaja iz kornera i sa strane, najbolja prilika bila je greda Ademija poslije ubačaja iz kuta. I nekoliko gotovo bezopasnih pokušaja ili loše završnice. Igra bez igre, Dinamo bez moći, rijetko kad ovako slab.

Mišić, Petković, Baturina ispod svake razine, Živkovićev debi iz najružnijih snova, mogao je još u prvom dijelu dobiti i drugi žuti karton, Pajač ga je pomilovao. Sve u svemu, jedno veliko ništa, kad su Modri u pitanju. I onda za kraj, još jedan gol Duje Čopa. Nije slavio, kao ni ova dva ranija, ipak je sjajne dane karijere proveo u Maksimiru. Ali i zakucao prošlog ljeta otkaz Anti Čačiću nakon gola u polufinala Kupa za Šibenik, sad je udario veliki šamar Jakiroviću. Pitanje je kako će Dinamov trener preživjeti ovu blamažu. Jer, ovo je veća od svih koje je doživio na klupi Modrih. I bez alibija, jer dobio je pripreme, dobio je prijelazni rok, dobio je čak i odgođenu utakmicu na svom terenu u Maksimiru! Kako nakon ovoga? Teško, jako teško.

Dinamo je s Maksimira ispraćen zvižducima, Jakirović povicima 'Jakire, odlazi', netko je sa sjeverne tribine poručio igračima i da svuku dresove, oni su samo odslušali navijače i otišli u svlačionicu! Dinamo je, jednostavno, postao sve ono što nije bio donedavno, momčad bez garda, klub bez moći. I da, iako jedan poraz matematički nije izbrisao šanse za naslov, nakon ovoga je svima jasno da se puno toga mora promijeniti da bi Maksimir i ove sezone slavio trofej!

Za kraj, naravno, komplimenti Čabraji, Čopu i dečkima s Kajzerice. Sjajna partija, mladi, borbeni i gladni dečki, koji su mnogima u Dinamovoj svlačionici pokazali kako se treba igrati. I, budimo realni, nekima od njih poručili da je njihovo vrijeme prošlo!

Dinamo – Lokomotiva 0-3

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 2832. Sudac: Igor Pajač (Sv.Ivan Zelina). Pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Vedran Đurak (Sv.Ivan Zelina). VAR: Patrik Kolarić (Čakovec). AVAR: Ivan Vučković (Zagreb).

DINAMO: Zagorac - Ristovski, Živković (od 46. Brodić), Theophile, Perković - Ademi (od 77.Kulenović), Mišić - Kaneko (od 77.Ljubičić), Baturina (od 63.Bulat), Hoxha (od 63.Hoxha) – Petković. Trener: Sergej Jakirović.

LOKOMOTIVA: Čavlina – Vranjković (od 46. Bartolec), Mersinaj, Kalaica, Leovac (od 80.Huskić)– Bubanja, Marić – Šotiček (od 67.Žilinski), Krivak (od 67.Fetai), Goričan – Čop (od 89.Smakaj). Trener: Silvijo Čabraja..

Strijelci: 0-1 – Čop (5., Goričan), 0-2 – Čop (7., Goričan), 0-3 - Čop (87., Marić)

Žuti kartoni: Živković, Mišić; Vranjković, Šotiček, Mersinaj.

Crveni kartoni: -



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaHNL

Ostale Vijesti