Davor Javorovic / Pixsell
Davor Javorovic / Pixsell

Jedan od najskupljih igrača pod ugovorom s Osijekom najavio mogućnost promjene reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 10:24

Već je nastupao za reprezentaciju, ali samo u prijateljskim utakmicama.

Nogometaši Osijeka u netom su završenoj sezoni Hrvatske nogometne lige zauzeli treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici, čime su osigurali novi izlazak u Europu. Očekuju ih kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a prema posljednjim najavama, napad Osječana trebao bi predvoditi trojac Ramon Mierez, Kristijan Fućak i Mirlind Daku.

Potonji je vrlo zanimljiv iz razloga što je bio na posudbi u slovenskoj Muri, a ukupno je u sezoni zabio 22 pogotka. Da ima nos za gol, dokazao je još u sezoni 2020/21, kada je bio na posudbi u FC Ballkani. U kosovskom klubu, koji je ove sezone senzacionalno igrao grupnu fazu Konferencijske lige, Daku je prije tri sezone zabio 31 gol u 35 nastupa.

Šansu u dres Osijeka, s kojim je pod ugovorom od 2019. godine, Daku je dobivao na kapaljku u jesenskom dijelu sezone 2021/22 i bio je solidan. Četiri gola u 15 utakmica možda ne zvuči puno, no ukupno je odigrao tek 400 minuta i bio je joker s klupe. No, u nadolazećoj sezoni to bi se trebalo promijeniti i mogli bismo konačno Dakua vidjeti u značajnijoj ulozi.

Osim u Osijeku, Daku šansu ne dobiva niti u reprezentaciji Kosova. Barem ne onako kako on smatra da zaslužuje. Naime, nakon što se nije našao na popisu reprezentativaca za lipanjske kvalifikacijske ispite, Daku se javno požalio na tretman koji ima kod izbornika Alaina Giressea. Legendarni Francuz prednost je dao Vedatu Muriqiju, ponajvećoj zvijezdi reprezentacije, kao i Albionu Rrahmaniju, koji je u dresu Ballkanija bio prvi strijelac kosovske lige. Daku očito smatra da se za njega trebalo naći mjesta, pa je sada zaprijetio prelaskom u albansku nacionalnu vrstu.

 "Sada kada me Kosovo ne poziva, ako mi se pruži prilika, predstavljat ću Albaniju svim srcem", rekao je za kosovske medije.

Ako se i odluči na ovaj potez, tek treba vidjeti je li to uopće administrativno izvedivo. Naime, Daku već ima pet nastupa za seniorsku reprezentaciju Kosova. Doduše, svi su bili u prijateljskim utakmicama, posljednji u studenom 2021. godine. U slučaju promjene reprezentativnog dresa, Uefa će dati konačan pravorijek, a za kraj valja spomenuti kako su navijači na društvenim mrežama prilično iskritizirali ovakvu izjavu i stav osmog najskupljeg igrača pod ugovorom s Osijekom. (I.M.)



Ostale Vijesti