Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Jedan bivši branič Rijeke na meti novog člana La Lige, drugi s Cipra seli u Grčku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 18:58

Da je stoper Rijeke biti lako…

Nakon četiri godine Darko Velkovski otišao je iz Rijeke na isti način na koji je i stigao na Kvarner. Reprezentativac Sjeverne Makedonije s klubom nije pronašao zajednički jezik po pitanju nastavka suradnje pa je on i službeno unazad 10 dana postao slobodan igrač.

Već neko vrijeme se priča o tome kako su za njegovim uslugama zainteresirani MOL FehérvárAnkaragücüa, ali budući da je slobodan igrač, jasno je kako se njegov agent prima pozive i od puno drugih klubova. Neki samo 'ispituju teren', neki vjeruju da ga mogu dovesti 'za siću, ali u svakom slučaju Velkovski je jedan od onih kojem ponuda ne nedostaje.

Najnovije informacije makedonskih medija govore kako bi Velkovskog rado u svojim redovima vidjeli čelnici Girone, novog španjolskog prvoligaša. Inače, trener Michel ostao je na svega tri središnja braniča te su mu pojačanja prijeko potrebna, tim više što sezona počinje za 40-ak dana te bi će mu sigurno trebati određeno vrijeme da Velkovskog dovede na optimalnu razinu fizičke spreme te da ga uigra s ostatkom posljednje linije.

Velkovskom bi, u slučaju da se potpis dogodi, Girona bila četvrti klub u karijeri, jer prije Rijeke igrao je tek za Vardar i Rabotnički.

Osim Velkovskog, koji još 'važe opcije', drugi bivši branič Rijeke, Joao Escoval, već sad je riješio klupsko pitanje za sljedeću sezonu. Portugalac je napustio Anorthosis kao slobodan igrač te je sve dogovorio s grčkim prvoligašem Volosom gdje je već i službeno predstavljen.

Escoval je dijete Benfice, u portugalskom velikanu proveo je sedam godina nakon čega kao slobodan igrač prvo prelazi u Istru 1961, s tim da svega šest mjeseci kasnije, u siječnju 2018., prešao na Rujevicu kao slobodan igrač.

U dresu Rijeke Portugalac je skupio 105 nastupa, dva pogotka i jednako toliko asistencija u svim natjecanjima.

(I.A.S.)


Tagovi

Darko VelkovskiJoao EscovalHNK RijekaRijekaAnorthosis Famagusta

Ostale Vijesti