REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Je li Real postao frontrunner za dovođenje Xabija Alonsa?

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 10.04.24. | 16:04

Florentino Perez smatra kako je Alonso idealan nasljednik Carla Ancelottija koji bi trebao predati štafetu mladom Španjolcu na ljeto 2025. godine

Uvijek poslovično dobro upućeni Fabrizio Romano proteklog je tjedna zatomio veliku znatiželju sportske javnosti, otkrivši kako će Xabi Alonso i iduće sezone voditi Bayer Leverkusen. Španjolski stručnjak koji radi briljantan posao s Leverkusenom i na rubu je osvajanja bundesligaške titule, bio je velika želja Liverpoola i Bayerna čije će odaje ovog ljeta napustiti Jürgen Klopp, odnosno Thomas Tuchel.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A sada engleski mediji javljaju kako će se idućeg ljeta, dakle 2025. godine, aktivirat Xabijeva otkupna klauzula. Tako će klub koji ga želi dovesti, morati na račun Bayera uplatiti oko 15 milijuna eura.

Pa iako su Bayern i Liverpool i dalje frontrunneri za njegovo dovođenje, španjolski mediji ističu kako je, zbog otkupne klauzule i činjenice da se obvezao na vjernost Bayeru još jednu sezonu, madridski Real sada prvi pick za njegovo 'privođenje'.

Florentino Perez smatra kako je Alonso idealan nasljednik Carla Ancelottija koji bi trebao predati štafetu mladom Španjolcu na ljeto 2025. godine. Real će biti jako agresivan u njegovom dovođenju, pa će sigurno ambiciozno ući u borbu za Alonsa u kojem vide logičnog nasljednika Ancelottija.

Alonso si je, dakle, uzeo još jednu sezonu skupljanja iskustva pa će onda prijeći u nekog teškaša. Ne bi bilo čudno vidjeti ga ponovno na Santiago Bernabeuu.



Tagovi

La LigaXabi AlonsoReal MadridLiverpoolBayern

Ostale Vijesti