VALENTYN OGIRENKO/Action images
VALENTYN OGIRENKO/Action images

Japansko-nigerijska veza, ali u napadu: Bivši igrač Rijeke i Partizana stigao u Istru 1961 (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 15:03

Vraća se u grad gdje je igrao najbolji nogomet, a s njim je došao i Hrvat koji je posljednje igrao za Racing Santander

Nakon beskonačnih posudbi gdje je iznova povratna karta vozila nazad u Rijeku, Theophilius Solomon vraća se na Aldo Drosinu kao slobodan igrač raditi ono što je tamo radio najbolje – zabijati golove. No, dobar omjer odigranih utakmica i postignutih pogodaka Istri nije zagarantiran. Dapače, Solomon se dobar dio svoje karijere tražio uz više ili manje uspjeha, no najviše je napravio upravo u Puli gdje je došao na krilima sjajne sezone u dresu Šibenika u 2.HNL. Zanimljivo, 25-godišnji Nigerijac je u Rijeku stigao iz Abuja Akademije, ali za prvu momčad nije skupio nijedan službeni nastup, bez obzira što je za klub sa Šubićevca u sezoni 2015./2016. upisao 31 nastup uz 11 postignutih pogodaka.

U Pulu se vraća iz dalekog Kuvajta gdje je nastupao za Quadsiu, gdje se očigledno nije snašao. Parafirao je ugovor u siječnju ove godine, no očito suradnja nije bila zadovoljavajuća pa će ovaj zanimljivi Nigerijac sreću potražiti u HNL-u gdje je igrao svoj najbolji nogomet.

Inače, Solomonov “put oko svijeta” započeo je upravo nakon sezone iz snova u Istri 2017. godine. Potencijal je prepoznao beogradski Partizan, no tamo se Nigerijac nije najbolje snašao pa ga je nogometni put odveo dalje na istok, u ciparsku Omoniu. Ni tamo se nije naigrao, jedva 7 nastupa uz jedan pogodak. Rijeka je tu izgubila strpljenje i besplatno prepustila Solomona Interu iz Zaprešića, a on je tamo, pogađate, većinu vremena grijao klupu.

HNL avantura je u Zaprešiću privremeno okončana, a Solomon je sreću neuspješno prvo tražio u Mađarskoj gdje je potpisao za Ujpešt, no i tamo su prilike stizale na kapaljku, Prije posljednje, bliskoistočne avanture u dresu Quadsije iz koje se naposlijetku danas i vratio u Pulu, nastupao je još za albanski FK Partizani, gdje mu je učinak bio daleko najbolji od odlaska iz Hrvatske.

Istra se nada Solomonu iz najboljih dana, a ovaj nigerijski svjetski putnik čeka pravo okruženje za daljnji iskorak u karijeri lišen oscilacija.


Iako su navijači Istre 1961 mislili kako dan ne može biti bolji, klub je dva sata nakon dovođenja Solomona potvrdio kako će sljedeće sezone Danijel Jumić na raspolaganju imati i Bernarda Matića.

Riječ je o braniču koji je ponikao u Hajdukovoj školi nogometa, dok je najveći trag u hrvatskom nogometu ostavio u dresu Zagreba. Zanimljivo, Matić je bio član Rijeke u sezoni 16/17. kad je momčad s Kvarnera osvojila duplu krunu, ali Matjaž Kek ga nije koristio te sezone. kako u prvenstvu, tako ni u Hrvatskom kupu. Nakon pola godine na Kvarneru seli put Širokog Brijega gdje se zadržao do ljeta 2020. godine nakon čega potpisuje za nekadašnjeg člana La Lige, Racing Santander.

Odigrao je ukupno 17 utakmica ove sezone, a izgleda kako mu je život na poluotoku poprilično 'lijepo legao' budući da će sad Pirineje zamijeniti Istrom.



 


Tagovi

Istra 1961Theophilus SolomonPartizaniPartizanHNL2. HNLNK Šibeniknogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti