REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Japan nastavio gdje je stao, Južni Korejci dominantno dočekuju Azijski kup

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.10.23. | 17:39

Dalekoistočne reprezentacije, ujedno i glavni favoriti za osvajanje Azijskog Kupa, upisali su pobjede u prijateljskim utakmicama.

Nakon što je Hrvatska izbacila Japan sa Svjetskog prvenstva, Samurai su u dvije prijateljske utakmice protiv Urugvaja i Kolumbije upisali remi i poraz, a onda su redom pobjeđivali Salvador 6-0, Peru 4-1, Njemačku 4-1, Tursku 4-2 i Kanadu 4-1, da bi danas u Kobeu svladali Tunis s 2-0 (Furuhashi 43', Ito 69'). Japanci su tako stigli do svoje šeste uzastopne pobjede u kojima su ostvarili gol-razliku 24-5 čime su potvrdili kako su spremni za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kojeg u studenog otvaraju s Mijanmarom i Sirijom, ali i za Azijski Kup koji se u siječnju i veljači iduće godine igra u Kataru.

Japan je najveći favorit turnira, a u skupini igra s Indonezijom, Irakom i Vijetnamom koji je danas upisao težak 0-6 poraz od još jednog od favorita za osvajanje Azijskog kupa, Južne Koreje.

Koliko će J. Koreja biti jaka potvrđuju imena klubova strijelaca. Prvi gol zabio je Bayernov Min-Jae Kim, drugi Wolverhamptonov Hee-Chan Hwang, treći je bio autogol, a četvrti je djelo Heung-Min Sona. Peti pogodak zabio je Woo-Yeong Jeong iz Stuttgarta, a šesti Kang-In Lee iz PSG-a.

Južna Koreja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. otvara protiv Singaupra i Kine, a na Azijskom kupu nalazi s eu grupi s Bahreinom, Jordanom i Malezijom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

japanska nogometna reprezentacijaJužnokorejska nogometna reprezentacijaAzijski kup

Ostale Vijesti