Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Jakobušić želi zajedništvo cijele hajdučke obitelji i zasad mu dobro ide

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 11:19

Splitski klub pokušava na razne načine stvoriti dobru atmosferu i pozitivno ozračje.

Zajedništvo, dobra atmosfera, sinergija i pozitivna energija se u malo kojem sportskom kolektivu mogu dosegnuti preko noći. To su procesi koji traju nekad mjesecima, nekad godinama, i u kojima ima puno prepreka, nerazumijevanja i neslaganja s idejama onih koji žele izgraditi nešto pozitivno. Često je to Sizifov posao i mnogi brzo odustaju od svojih zamisli zbog nerazumijevanja okoline ili jednostavno zasićenja jer ne vide željene rezultate. Na sreću, ima i onih uvijek upornih koji ne odustaju lako pa na razne načine, više i manje vidljive grade pozitivno ozračje.

Jedan od takvih je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić koji u gotovo svakom javnom nastupu naglašava potrebu da se oko splitskog kluba stvori maksimalno zajedništvo svih koji vole Hajduk.

„Kada imate rezultate imate i dobru atmosferu, a nama treba dobra atmosfera i zajedništvo da bi ostvarili dobre rezultate“, poručio je Jakobušić na druženju koje je Hajduk organizirao u čast legendarnog trenera i vratara Ivana Katalinića. I to je jedan od koraka ka stvaranju sinergije u hajdučkoj obitelji, dosta je u posljednjim godinama bilo zategnutih odnosa između kluba i dijela veterana. Odnosno onih koji su svojim igrama dali značajan doprinos da Hajduk bude velik kao što jest. Jakobušić je od dolaska na čelo kluba prije gotovo 11 mjeseci odlučio poboljšati odnos prema veteranima, pozivao ih je na proslave i obljetnice, usputno tražeći podršku za ono što radi kao prvi čovjek kluba.

„Prvaci smo u proslavama, ali očekujem da budemo prvaci u rezultatu“, govorio je Jakobušić u veljači kada je slavljen 110 rođendan Hajduka i kada je na Poljudu otkriven spomenik Frani Matošiću.

I rekao je istinu, predugo Hajduk slavi isključivo prošlost i uspjehe koji su ga učinili velikim klubom. Sjećamo se transparenta na sjeveru Poljuda od prije nekoliko godina na kojem je pisalo „Rezultat je trend, ideal je vječan“. U navijačkom smislu to je možda logična poruka, ali u nogometnom i sportskom smislu rezultat je apsolutno sve. I toga je potpuno svjestan Jakobušić, Hajduku trebaju titule i trofeji da bi krenuo stazom napretka.

Pozitivne promjene u razmišljanju pa i mentalitetu hajdučke obitelji krenule su najprije iz kluba i polako se prelijevaju na sve ostale koji vole Hajduk. Povratak Marka Livaje početkom godine bio je odličan potez, a uspješna akcija „Livaja ostani“ režirana od strane kluba i sprovedena u djelo od strane navijača bitno je utjecala na podizanje zajedništva i pozitivne atmosfere. Sportska politika kluba vođena od strane šefa struke Mindaugasa Nikoličiusa uglavnom je naišla na odobravanje navijača, momčad je kvalitetnija i bolja nego lani. To pokazuje i tablica HNL-a, a jedina mrlja ostaje prerano ispadanje u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Bio je to težak udarac, ali ne i fatalan jer se momčad vratila u život kroz domaće prvenstvo. I sad je tu, konkurentna za vrh ljestvice. Da bi što duže tu ostala potrebne su pobjede na zelenom travnjaku, ali i sve što Jakobušić i suradnici rade u pozadini. Pozivaju na zajedništvo unutar i oko kluba, rade na poboljšanju odnosa koji su zbog raznih razloga bili zanemareni ili zapušteni. Smjer u kojem je Hajduk krenuo po pitanju stvaranja pozitivnog ozračja je dobar, korak po korak doći će i rezultati na terenu pa posljedično tome i dugo iščekivani trofeji. Sigurno će na tom putu biti posrtanja i pogrešaka, ali upornost i pozitivna energija koja se stalno emitira s Poljuda mogli bi nadvladati sve nedaće.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

HajdukLukša JakobušićHNL

Ostale Vijesti