Ivo Čagalj/PIxsell
Ivo Čagalj/PIxsell

Jakiroviću sad treba pravi Baturina! Nema tko, Martine...

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 03.10.23. | 08:13

Dinamova 'desetka' već neko vrijeme ne igra na svojoj najboljoj razini, za što postoje opravdani razlozi. Ali, sad kad nema Petkovića, upravo je on igrač, koji mora preuzeti glavnu ulogu

Dinamo će na Kosovu u četvrtak, protiv Ballkanija u drugom kolu Konferencijske lige opet vjerojatno biti bez Stefana Ristovskog, koji još nije potpuno fit i pitanje je hoće li biti do utakmice, a ovaj put i od prve minute bez Brune Petkovića. Nije lako Sergeju Jakiroviću, ionako uzak i ne odveć imepresivan kadar koji ga je dočekao dodatno kreiraju ozljede važnih igrača, ne treba pričati što znače Ristovski i Petković za Dinamovu momčad. Uostalom, vidjelo se i u Splitu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Traži Jakirović zamjene u unutarnjim rezervama, kombinira, pokušava pronaći dobitnu formulu, naći igrače, koji mogu zamijeniti 'stupove' momčadi. I dok se opcije u obrane same nude, ima to što ima, u napadu Jakirović pokušava probuditi neko novo ime. Drmić odličan protiv Rudeša, neprimjetan na Poljudu. Kao i Emreli. Vidović je također u Splitu bio malo samozatajan, no, imao je tremperaturu danima prije, ali on nije upitan... Ipak, jedan igrač sad je najpotrebniji Jakiroviću, kad nema Petkovića on bi trebao biti prvo Dinamovo ime, glavna poluga, dečko koji radi razliku. Mislimo na Martina Baturinu! Dinamova 'desetka', igrač, koji je već i ranije, dok su u momčadi bili i Ademi, Petković, Ivanušec... imao značajnu ulogu, sad, kad njih nema, 'izabran' je za glavnog glumca. Čak i za redatelja. Martin Baturina trebao bi u idućim utakmicama biti jamstvo Dinamova uspjeha i povratka pobjedama nakon poraza na Poljudu. S njim i Vidovićem, kad su u pravoj formi, Dinamo ima strašnu količinu talenta, nepredvidljivost i kvalitetu pred suparničkim šesanestercem i u njemu. Da, Jakirović baš sad treba Martina Baturinu u pravoj formi.

A problem jest što Martin u zadnje vrijeme ne igra na razini svojih najboljih izdanja. Imao je prije mjesec potres mozga, koji ga je izbacio iz forme. Neugodna je to ozljeda i nije čudno da Baturini treba neko vrijeme da ponovno uhvati ritam, nije ovo neka posebna kritika, već samo zaključak da Baturina nije u zadnje vrijeme u formi u kakvoj smo ga naučili gledati. Sjajno je krenuo u sezonu, zabio Hajduku u Superkupu i bio najbolji igrač na terenu. Igrao je vrlo dobro još nekoliko utakmica, jedan je od rijetkih koji su bili dobri i u Pragu protiv Sparte, zabio je gol nade, koji na kraju nije bio dovoljan. I nakon toga se ugasio! Nije to razlog da ga se razapinje, Baturina je još uvijek mlad igrač i oscilacije u njegovim igrama su normalne, a pogotovo u kombinaciji s tim potresom mozga, njegova je klasa neupitna i sigurno neće ostati dužan. Međutim, u trenucima kad nema Petkovića, kad Jakirović traži ljude, koji će donijeti prevagu i pobjede, Baturinina genijalnost i njegov učinak potrebni su - SAD!

Dosad je propustio tek dvije utakmice ove sezone, nije igrao u Ateni protiv AEK-a i nedavno u Kupu protiv Ponikva. Učinak, dva pogotka (Superkup i Sparta u Pragu) te dvije asistencije u HNL-u. Malo, premalo za igrača takvih mogućnosti, za igrača od čijih je golova i asistencija Dinamo živio već prošle godine. Njegov je učinak lani bio šest pogodaka i čak 13 asistencija. Takav, razigrani, lagani i neuhvatljivi Baturina treba Dinamu što prije!

Naravno, ne znamo još s kakvim snagama planira Sergej Jakirović 'pokoriti' Prištinu u četvrtak, hoće li tamo s najboljom momčadi ili će neke igrače ipak čuvati. Prema našem mišljenju, još nije vrijeme za rotacije u Konferencijskoj ligi, pobjeda nad Ballkanijem je potreba, tek nakon nje bi Dinamo u Europi lakše disao. I, kako će se Jakirović postaviti prema Baturini? Hoće li ga malo odmoriti, da potpuno dođe do zraka ili će mu formu dizati igranjem u svakoj utakmici? Možda bi prva opcija pomogla Martinu, ali pitanje je ima li Jakirović taj luksuz da Baturinu ostavi na klupi. On mu je potreban na travnjaku. Pravi Baturina, onakav kakvoga smo gledali prošle i na početku ove sezone. Sad više nema puno drugih zvijezda, reprezentativaca koji mogu pokriti njegov učinak, on je taj koji se mora nametnuti, uzeti loptu i svojim potezima rješavati utakmice. Možda je baš Kosovo prava prilika da Baturina izađe iz svojevrsne krize. Nema tko, Martine, nema tko...



Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaSergej JakirovićFK BallkaniKonferencijska liga

Ostale Vijesti