Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jakirović:"Neke stvari su mi i dalje nejasne. Igrači su bijesni i ljuti, ali neka to pokažu na terenu!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.01.24. | 13:20

Dinamov trener nakon tri turbulentna dana poslije poraza od Lokomotive, vodi momčad u Pulu na još jednu presudnu utakmicu

Sergej Jakirović povest će Dinamovu momčad s klupe u Puli (subota, 17 sati), u utakmicu koja će mu odrediti sudbinu. Pobjeda i samo pobjeda drži ga i dalje na poslu, a u Maksimiru nitko i ne želi pomišljati kakve bi sve potrese mogao izazvati novi neuspjeh. Prije no što je pričao o Istri 1961, Jakirović se osvrnuo na težak poraz od Lokomotive (0-3) na startu proljetnog dijela sezone.

"Veliki je šok to što se dogodilo. Analizirali smo utakmicu, neke stvari i dalje ostaju nejasne, ali ne možemo se vraćati su prošlost, već pokušati u Puli raditi na terenu stvari, koje smo radili cijele pripreme, jer ništa nije ukazivalo na to da će biti loše. Treba biti iskren i to reći. Porazgovarali smo s igračima, otvoreno i iskreno, oni su ljuti i bijesni zbog svega. Samo se nadam i uvjeren sam da to kanalizirati u jednu energiju, koja će nam donijeti puno bolju prezentaciju da uzmemo tri boda.", kazao je Jakirović.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pokušao je još malo objasniti što se dogodilo protiv 'lokse'.

"Sigurno na mentalno stanje momčadi utječe kad primite dva gola u jednoj minuti, a ono što meni nije jasno da se to dogodilo u sedmoj minuti, imate još 90 minuta do kraja, a mi se nismo držali plana i zahtjeva na određenim pozicijama, nismo bili taktički odgovorni. Previše smo preskakali igru, žurili, bacali u bunar, to nije bila ideja. Taj 'ran and gun' je odgovarao Lokomotivi, koja je jako dobra po osvojenoj lopti i kroz tu analizu smo zaključili da nismo radili ništa što smo se dogovorili i moramo izvući pouke. Nadam se i uvjeren sam da ćemo biti na pravoj razini u Puli i pokazati što i na pripremama. Naravno, pripreme su jedno, mentalno stanje drukčije, važnost utakmica isto. Ali, to su igrači Dinama i oni moraju pokazati kvalitetu koju imaju."

Nije ni sam početak utakmice, do prvog gola, nagovještao da nešto ne valja?

"Ulazak u utakmicu je bio dobar, a onda se dogode u jednoj minuti dvije kardinalne greške, poklonili smo dva gola. Naravno, poslije te uhvati panika, počeli smo preskakati igru, nismo se držali plana. Da smo dali jedan gol, a imali smo neke šanse, možda ne bismo izgubili. Ali, o tom potom, ne možemo ništa vratiti. Moramo u subotu pokazati energiju i ono što svaki navijač želi vidjeti i ja kao trener, da igrači daju sve od sebe. Iz te kože se ne može, izgubili smo, ali način je bitan, na koji se izgubi. Nismo bili ni blizu onoga što smo pokazivali na pripremama."

Najavio je nekoliko promjena u momčadi.

"Nemamo Mišića zbog kartona, Perić je aut, Šutalo isto, nema ni Rukavine. Najviše opcija imamo u veznom redu, na krilima i u napadu, bit će dvije-tri promjene u odnosu na Lokomotivu. Ogiwara se vraća, imao je distorziju gležnja, propustio je dio priprema, vraćamo ga kroz treninge, u rotaciji će biti sigurno. Petković je dobro, nije istina da nije želio trenirati, ne znam kome trebaju takve insinuacije, imao je temperaturu."

Što može reći o Istri?

"Igraju kući, sigurno će željeti iskoristiti našu situaciju, moramo pokazati karakter, boriti se za svaku loptu. Istra igra jedan dosta kvalitetan nogomet s posjedom, strpljivi su, čekat će nas u svojoj polovici. Nema Ercega, ali tu je Filet, koji utrčava u prazan prostor i morat ćemo biti pametniji da to sve zaustavimo."



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoIstra 1961

Ostale Vijesti