Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Jakirović vratio Stanića, Talijan koji je zabio Dinamu otišao u Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 09:56

Do utakmice s Osijekom ostalo je manje od tri tjedna.

Riječani su uvjerljivo odradili šuterski trening protiv slovačkog Dolny Kubina, fenjerašu druge lige utrpali su čak 14 pogodaka, što samo po sebi sugerira da Jakirovićeva družina radi punom parom kako bi drugi dio sezone dočekali što spremniji. Ove zime je na Rujevici bilo puno dolazaka i odlazaka, a obje rubrike sad su se povećale za jedno ime. Naime, na Kvarner se vratio Mate Stanić, nekadašnji kapetan Širokog Brijega koji je prošlog ljeta stigao u klub, ali dosad još uvijek nije uspio pokazati domaćoj publici sve svoje kvalitete. Prvi dio sezone Stanić je proveo na posudbi u Varaždinu, a kako bi zaoštrio konkurenciju u sredini vezne linije, Jakirović je odlučio vratiti 24-godišnjaka na Kvarner.

S druge strane, Rijeku je napustio Talijan Gabriel Lunetta koji je ljetos došao u klub kao slobodan igrač iz Atalante. On je dogovorio posudbu u Südtirolu do kraja sezone, s tim da je izvjesno da se više neće vraćati na Kvarner. Lunetta je za Rijeku zabio dva pogotka, prvog protiv BSK u Kupu, a drugog u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone kad je Dinamo rezultatom 7:2 pregazio Bijele na Rujevici.

Malo po malo, Jakirović sređuje igračku križaljku za nastavak sezone. Više-manje je sve jasno kad je riječ o igračima na koje novi trener računa, dok neki 'otpisani' još uvijek nisu pronašli nove angažmane (Mateo Pavlović, Damjan Pavlović, Denis Bušnja, Mikhail Merkulov, Andres Solano, Bernard Karrica) što znači da će vijesti o dolascima (moguće) i odlascima (sigurno) biti i u narednim danima. (I.A.S.)



Tagovi

Sergej JakirovićMato StanićSudtirolNK Varaždin

Ostale Vijesti