Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović vjeruje da će nakon derbija na Pampasu imati tandem Petković-Mierez! U Maksimiru još sanjaju i Ademija...

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 31.08.23. | 15:30

Šest novih igrača, petorica daleko od prve momčadi, to je Dinamov prijelazni rok zasad. No, u Maksimiru se nadaju da vrhunac tek dolazi

Bernauer, Kaneko, Mihajličenko, Stojković, Kačavenda. To su petorica igrača, koja su prije Gabrijela Vidovića, potpisali za Dinamo. On bi mogao debitirati u nedjelju u Osijeku, a ostala petorica su daleko od prvih 11. Stojković i Kačavenda iz zdravstvenih, ostala trojica iz kvalitativnih razloga. U trenucima kad Hajduk dovodi Uremovića i Žapera, Rijeka je blizu dogovora s Pjacom, a već je dovela Pašalića, Ivanovića i Jankovića, Dinamov prijelazni rok izgleda poput nijemog filma. Pogotovo, jer su otišli kralješci momčadi, Livaković, Ivanušec i Šutalo. No, u Dinamu se i dalje nadaju da je vrhunac mercata tek sad pred njima, da će idućih u Maksimir stići nekoliko novih igrača. Germanijak je saznao ime potencijalnog pojačanja na stoperskoj poziciji, čeka se još lijevi bek i napadač. A Ramon Mierez je i dalje prva opcija!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odlazak Osijekova kapetana Mihaela Žapera u Hajduk može dvojako utjecati na Dinamovu želju da u svoje redove dovedu argentinskog napadača. S jedne strane to je potvrda da će uz pravu cijenu Osijek popustiti i pustiti svog igrača u klub iz HNL-a, ali s druge strane može značiti i da nakon Žapera Osijek više ne planira prodavati svoje najbolje igrače. U svakom slučaju, prema informacijama s više strana u Dinamu i oko Dinama, Modri su odlučili još jednom probati i 'privesti' Miereza u svlačionicu pod jugom. Sergej Jakirović jako je zagrijan za njegovo dovođenje, 'škaklja' ga tandem Petković-Mierez, vjeruje da bi obojica mogli imati mjesto u prvih 11. Mierez kao 'radilica', temelj visokog presinga i strijelac, Petković kao paker i također strijelac. Kako bi točno izgledao Dinamo s njima dvojicom u momčadi, tko bi od sadašnjih starteta izgubio mjesto, teško je zasad pretpostaviti. No, očito Jakirović ima jasnu viziju. Kakvi su izgledi da Mierez ipak završi u Dinamu? Ponude iz Maksimira prema Pampasu dosad nisu zadovoljile apetite Osječana, poručili su i da Mierez nije na prodaju, rekli su to i njemu, iako je sam, navodno, izrazio želju da ode u Dinamo. No, kako doznajemo, Dinamo će u nedjelju još jednom pokušati. Modri gostuju na Opus Areni, jaka delegacija Dinama doći će u Osijek i pokušati finiširati posao. Mierez bi odigrao derbi protiv Modrih, a onda bi, ako se klubovi dogovore, postao igrač Dinama. Takav je plan ljudi iz Maksimira, očito su uvjereni da imaju u rukama adute, kojima će natjerati Osijek na kapitulaciju, a jesu li uspjeli saznat ćemo vrlo skoro. Kao što smo pisali, Dinamo do ponedjeljka u ponoć mora prijaviti momčad za nastup u Europi, nakon toga mogu dovoditi samo igrače za HNL.

Zanijemila je zadnjih dana priča oko povratka Arijana Ademija. Međutim, iskra još postoji, nije ni to potpuno zaboravljena opcija, Jakirović jako želi bivšeg kapetana u klubu i jako se aktivirao na njegovu dolasku. Ostaje pitanje hoće li Dinamo, čak i da ide po 'crti', moći riješiti prije kraja prijelaznog roka (8.rujna) i posebno, ponedjeljka, ali ako se i ne ostvari sad, možda se ostvari u studenome, kad u Kini završi sezona. No, to je, iz ovog kuta gledanja, daleka budućnost.



Tagovi

Ramon MierezNK OsijekGNK DinamoSergej JakirovićArijan Ademi

Ostale Vijesti