Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Jakirović uoči gostovanja u Puli: „Istra 1961 ja favorit“, Janković: „Nešto će se i nas pitati“ (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.03.23. | 16:37

Trener Rijeke zna da ga u takozvanom Derbyju della Učka čeka težak posao.

Zekićevi meci nanijeli su prvi poraz Sergeju Jakiroviću na klupi Rijeke. Farmaceuti su pronašli lijek za Riječane, minimalno ih porazili na Rujevici, a Crnac je bio taj koji je postavio konačan rezultat. Nizu Riječana morao je kad-tad doći kraj, nakon četiri vezane pobjede upisali su i poraz, a ovog će se petka u Puli pokušati vratiti na pravi put te pobjedom napraviti veliki korak prema ostvarenju ovosezonskog cilja – četvrtom mjestu.

Utakmicu protiv Istre 1961 najavio je trener Sergej Jakirović, a uz njega je na konferenciji za medije bio i 'njegov miljenik' Niko Janković.

„Derbi della Učka uvijek je utakmica s jako puno utakmica i puno dinamike. Prvi put je ovo u zadnjih nekoliko godina da igramo u Puli, a Istra 1961 je ispred Rijeke na tablici. I oni su jako dobro ušli u drugi dio sezone. Dinamo, oni i mi smo osvojili najviše 'proljetnih' bodova. Sigurno će biti jako zanimljiva utakmica. Istra 1961 je ispred nas na tablici, Ante Erceg i niz drugih igrača predstavljaju veliku opasnost, a budući da su ispred nas na tablici i da igraju kući – oni su favoriti“, rekao je za početak Sergej Jakirović.

U proljetnom dijelu sezone Rijeka je skupila četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz.

„Normalno da smo bili razočarani nakon poraza u prošlom kolu, utoliko više jer smo odigrali najbolju od šest proljetnih utakmica! Sve smo kontrolirali, a izgubili. Ali to je nogomet. Mene najviše ljuti što smo primili gol na postavljenu obranu. Nas devet iza lopte, a njih trojica i onda jedna dekoncentracija plus dobar ulazak Ante Crnca i... Poraz. Ništa, idemo dalje. Nije bilo euforije nakon serije pobjeda, nema drame nakon poraza. Slijedi nova šansa za dokazivanje u Puli“, dodao je 46-godišnji Mostarac.

Rijeka nije navikla na ovakav termin utakmice…

„Petak, 17 sati, to je malo čudan termin. Ne znam koliko će biti ljudi. Svugdje se igra nogomet za gledatelje. Ako prodajemo proizvod moramo gledati da bude svima dostupan, da ljudi mogu doći na stadion. Pogotovo kad je derbi.“

Riječ-dvije rekao je i Niko Janković, igrač koji je stigao na posudbu iz Dinama kao veliko pojačanje, ali je i dalje 'dužnik'…

„Tko me dobro poznaje, ne treba me ni pitati kakva su moja očekivanja za petak. Sve je jasno... Uvijek na pobjedu! Istra 1961 igra jako dobar nogomet i iznimno je borbena momčad. Mi smo izgubili u prošlom kolu od Slaven Belupa na vrlo bolan način. Imali više posjeda, stvorili bolje šanse. Na žalost, nije nas nagradilo nego smo još i dobili gol. Oni su imali više sreće, a nama je to još jedna motiv više da u derbiju na terenu ostavimo i srce i dušu za našu Rijeku. Istra 1961 je domaćin pa onda i favorit, ali nešto će se pitati i nas“, rekao je plemeniti veznjak Rijeke.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u nastavku:



Tagovi

HNK RijekaRijekaSergej JakirovićNiko JankovićIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti